SKUPŠTINA ŽRK UMAG

Hrelja: Mislim da igračkom kvalitetom zaslužujemo mjesto u vrhu

Otišlo nam je pet igračica i kompletan stručni stožer, ali smo se ekipirali. Trebat će vremena kako bi se ekipa uigrala, ali i zbog činjenice da ćemo mladima pružiti priliku za stasanje. Kada se sve zbroji, jesenski učinak je solidan, ali se uistinu nadam da ćemo to popraviti u drugom dijelu sezone, kazao je predsjednik Umaga Dean Hrelja

| Autor: Zlatko GAVRAN
Slijeva: tajnik Kristijan Udovičić, predsjednik Dean Hrelja, Ana Jajčević i Valentino Štingl (Snimio Mijat Gavran)

Slijeva: tajnik Kristijan Udovičić, predsjednik Dean Hrelja, Ana Jajčević i Valentino Štingl (Snimio Mijat Gavran)


Sjednica redovne godišnje Skupštine umaškog ženskog rukometnom kluba u jednom je dijelu imala obilježje izborne. Odnosno izvršeno je kooptiranje novih članova u Izvršnom i Nadzornom odboru zbog neaktivnosti nekolicine dosadašnjih, a mogle su se čuti i neke klupske smjernice. Prije početka Skupštine, koju je vodio predsjednik Dean Hrelja, zahvalilo se nazočnim skupštinarima. Od 27 članova, u radu ove sjednice njih 25 je sudjelovalo, poradi čega su se mogle donositi pravovaljane odluke.

Brkljača dopredsjednik

Nakon toga je predsjednik pročitao izvješća o jednogodišnjem natjecateljskom razdoblju, te ono financijsko. Budući da nije bilo rasprave o djelatnim aktivnostima kluba te materijalnom poslovanju, oba izvješća su jednoglasno usvojena.

Potom su razriješeni svi članovi klupskih struktura koji u prošlogodišnjim aktivnostima nisu uopće ili pak nedovoljno sudjelovali, umjesto njih su imenovani novi članovi (ruko)vodećih tijela. Stoga je predsjednik Hrelja skupštinarima obznanio imena onih, sada već bivši i novih članova IO i NO. Predloženo je da umjesto dotadašnjih članova Izvršnog odbora, dopredsjednika Milovana Popovića, te Bruna Marosa i Igora Vasilića, ta mjesta popune Vladimir Brkljača na dužnosti dopredsjednika uz članstvo u IO, te Đeni Calcina, Jelena Lovrić i Vlatko Možar. Umjesto Tee Bunić koja je bila u Nadzornom odboru imenovan je Rudi Pendeš. Sve te promjene članovi su Skupštine potvrdili jednoglasno.

– Poslije najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti ostali smo uskraćeni za igranje u Europi iz dobro poznatog razloga, jer nismo uspjeli pribaviti dostatna sredstva koja su potrebna za taj projekt. To se dijelom odradilo i na promjene u igračkom i stručnom kadru, tako da su se u oba ta segmenta dogodile promjene. Otišlo je pet igračica i kompletan stručni stožer, ali smo se ekipirali. Mislim da igračkom kvalitetom zaslužujemo mjesto u vrhu. Trebat će vremena kako bi se ekipa uigrala, ali i zbog činjenice da ćemo mladima pružiti priliku za stasanje. Na slabiji plasman nakon jesenskog dijela prvenstva je utjecalo i niz drugih okolnosti, na koje nitko iz kluba nažalost nije mogao utjecati. Kada se sve zbroji, jesenski učinak je solidan, ali se uistinu nadam da ćemo to popraviti u drugom dijelu sezone, kazao je predsjednik Hrelja.

Prilika mladima

Potom je predsjednik iznio i dugoročan plan.

- Moram istaknuti da nemamo nikakvih imperativa oko plasmana iz razloga što želimo da se kroz proljetni dio prvenstva mlade igračice "kale" što većom minutažom i tako stječu za njih dragocjeno iskustvo u seniorskoj konkurenciji. Iz naših redova želimo imati što više domaćih igračica u prvoj ekipi, u dogledno vrijeme. Uvjerenja sam da u klubu imamo puno darovitih djevojčica, odnosno igračica koje iskazuju kvalitetu, stoga im treba pružiti prigodu da igraju i onda ćemo svi biti na dobitku. Sve više razmišljamo o tome da budemo klub koji će uz ovaj umaški i predznak Bujštine, imati i onaj - istarski. Zašto ne bi najdarovitije igračice igrale u Prvoj ligi, a kada kvalitetom prerastu naš klub, da igraju u jednom od dvaju naših najboljih klubova, a u konačnici i reprezentaciji.

Planske aktivnosti kluba sa svim dobnim selekcijama i natjecateljskim obvezama za ovu godinu su poznate, kao i to da će za iste trebati osigurati i materijalna sredstva, o čemu je u svom izlaganju govorio predsjednik Dean Hrelja. I ti su planovi jednoglasno potvrđeni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom