RUKOMET

DIZDAR: Možemo se vratiti s bodovima, u najgorem slučaju neporaženi

Pred nama je izazovan nastup protiv suparnika koji je u negativnoj seriji i gotovo da nema izbora osim igrati na pobjedu. Ne smijemo im omogućiti lagane pogotke, što im je jedno od glavnih "oružja", smatra Antonio Dizdar

| Autor: Zlatko GAVRAN
DALEKOMETNI STRIJELAC - Antonio Dizdar (Snimio Mijat Gavran)

DALEKOMETNI STRIJELAC - Antonio Dizdar (Snimio Mijat Gavran)


Sudeći po svemu, u najnezgodnije vrijeme umaški će rukometaši na gostovanje u Grad na četiri rijeke - momčadi Karlovca koja je spočetka prvenstva bila svojevrsni hit lige. No, nakon toga su zaredali neuspjesima, te su u četiri posljednja nastupa upisali isto toliko poraza.

Sigurno je da domaćini najviše razmišljaju o tome kako osvojiti bodove u susretu s Umažanima, gotovo pod imperativom pobjede. Svjesni su i sami igrači karlovačke momčadi da nemaju pravo na novi posrtaj zbog čega bi dvoboj na parketu sportske dvorane Mladost mogao biti zanimljiv i poradi optimizma kojim zrače umaški igrači.

– Pred nama je izazovan nastup protiv suparnika koji je u negativnoj seriji i gotovo da nema izbora osim igrati na pobjedu. Jednako važni su bodovi iz ovog susreta jednima i drugima, da li u borbi za Ligu koja će se igrati za prvaka ili onoj za ostanak. Pripremali smo se fizički, ali i psihološki kako odigrati što kvalitetnije ovu utakmicu koja u slučaju uspjeha može utjecati na naše planove za ovu sezonu.

Moramo hladne glave i nadasve strpljivo obaviti ovaj zadatak iz kojega bodovi mogu imati dvostruku vrijednost, kazuje jedan od dalekometnih strijelaca umaške momčadi Antonio Dizdar. - Uspijemo li u tome, a onda doma nastavimo pobjednički niz, na dobrom smo putu ostvarenja zacrtanih ciljeva. Poznato nam je da su Karlovčani vrlo čvrsta i kvalitetna momčad, s ponajboljom obranom u ligi.

Motiva im neće nedostajati, ali imamo ih i mi, zato očekujem neizvjestan dvoboj uz što manje pogrešaka. Ponajprije ćemo morati odigrati u obrani kako bi vratarima olakšali zadaću. Nema dvojbi da će oni obaviti sve ono što je u njihovoj moći, a još djelotvorniji će biti ukoliko mi u obrambenom dijelu budemo uspješni. Ne smijemo im omogućiti lagane pogotke, što je jedno od glavnih "oružja" Karlovčana, upravo iz (polu)kontri.

Zadnji nastupi su pokazali da smo na tragu željene forme i spremni za ovakva iskušenja. Iskreno se nadam, kao i svi suigrači, da se možemo iz Karlovca vratiti s bodovima, u najgorem slučaju neporaženi.

Utakmica Karlovac – Umag igra se u subotu u 19 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini