RUKOMET

DANAS SE IGRA POSLJEDNJI SUSRET SEZONE: Umaške "lavice" danas primaju brončane medalje za povijesni uspjeh

| Autor: Zlatko GAVRAN
Tea Bunić (M. GAVRAN)

Tea Bunić (M. GAVRAN)


Na ovakav kraj natjecateljske godine čekale su, ili bolje rečeno nešto slično sanjale, generacije igračica umaškog kluba otkako igraju u prvoligaškoj konkurenciji. I dočekaše tu ugodu, odnosno krunu natjecateljskog postignuća u smiraj svoje 13. sezone koliko su u nizu (od)igrale "lavice" u elitnom društvu. Povijesni je to uspjeh ženskog rukometaš koji će ujesen obilježiti 60-godišnju plodnog djelovanja kojoj je ovo ostvarenje biserni domet. 

U toj čarobnoj uspješnici, kroz 21. izborenu pobjedu, imale su priliku uživati kapetanica Tea Bunić, iza koje je dva desetljeća igranja rukometa, od čega 13. godina za matični klub Umag. I koje li podudarnosti, ta brojka je za nju i ovu generaciju rukometašica bila nadasve sretna jer u maratonskoj utrci biti uz "nedodirljive" Podravku Vegetu i Lokomotivu, uspjeh je kojim su treneri Bruno Maros i Ivan Sever te igračice ispisale najljepšu stranicu klupske povijesti.

Danas će umaške igračice i stručni stožer primiti zasluženu nagradu i priznanja za osvojeno treće mjesto u prvoligaškom natjecanju za sezonu 2020./21. na koju će zastor biti spušten u današnje predvečerje. U zadnjem ovosezonskom nastupu Umažanke će ugostiti ekipu koja je na začelju ljestvice, rukometašice iz Virovitice.

- Koliko god je to bilo teško iz utakmice u utakmicu pronalaziti dodatne psihološke motive za ispite koje smo imali, uspijevali smo u tome. Vjerujem da ćemo to uspjeti i u današnjem iskušenju, iako to mnogi smatraju lakoćom od zadataka. Mi ne mislimo tako, svakog od protivnika, pa tako i Virovitičanke koje su zadnje jednako uvažavamo. Od Bjelovara, Osijeka, Koke, Dugog Sela, Zrinskog s kojima smo vodili borbu za to treće mjesto na koje su ciljale spomenute ekipe. Opet bi to trebala biti izvedba u kojoj će igra u obrani biti naš forte, što je bio slučaj u većini naših pobjedničkih predstava, ističe kapetanica "lavica" Tea Bunić.

- Želja nam je odigrati što učinkovitije, da što ranije treneri mogu pružiti priliku mlađim igračicama da i one sudjeluju u ovoj zaključnoj utakmici sezone. Ne sumnjam da ćemo u toj nakani biti djelotvorne i primjerenim slavljem obilježiti kraj vrlo naporne i izazovne sezone u konačnici prvenstva koje ćemo svaka od nas igračica pamtiti kao najdragocjeniji uspjeh karijere. Ostaje žal da u svemu ovom, našim postignućima nije mogla uživati i umaška publika i najvatreniji naši navijači. Znamo da su nas pratili posredstvom elektroničkih medija, ali taj osjećaj uživo, nažalost, nismo osjetili ni jedni ni drugi. Nama je to osobito nedostajalo, no nadajmo se da je tom i takvom stanju, da igramo pred praznim tribinama napokon došao kraj.

Utakmica Umag - 1234 Virovitica igra se danas, u 18 sati, u sportskoj dvorani Stella maris.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum