peto izdanje

Počinje ljetni kamp RK-a Rudar "Kovarići", dolaze bivši i sadašnji reprezentativci

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Foto Branko Biočić)

(Foto Branko Biočić)


Labinska škola rukometa i ovo ljeto organizira 5. po redu Ljetni kamp "Kovarići" koji je namijenjen djeci od 6 do 11 godina starosti. Kamp je osmišljen kao dnevni sportski kamp koji će se provoditi u pet termina, svaki u trajanju pet dana, od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati.

Djeca će se u kampu susresti sa raznim sportskim i društvenim aktivnostima te kreativnim radionicama. U ljetni kamp su dobrodošla sva djeca neovisno o tome bave li se bave nekim sportom jer se stručni tim Labinske škole rukometa potrudio osmisliti plan i program aktivnosti prilagođen svima. Kroz sportske aktivnosti polaznici će učiti vježbe istezanja, hodanja, disanja i trčanja u cilju razvoja motorike.

U planu su i razne sportske igre, rukomet, nogomet, košarka, odbojka, badminton te isto tako elementarne igre s loptom, štafetne igre i poligoni. Uz to, predviđeno je i vrijeme na plaži gdje će biti organizirana škola plivanja za neplivače i plivače početnike.

Osim sportskih aktivnosti organizatori su se potrudili pripremiti razne igre i radionice kojima je cilj socijalizacija, razvoj timskog duha, mašte i kreativnosti. U slobodno vrijeme planirane su aktivnosti poput šetnje, zabave u aquaparku i vožnja vlakićem.

Ljetni kamp "Kovarići" ima svoje promotore koji su vrhunski sportaši profesionalci koji će isto tako biti uključeni u rad kampa. Jedan od njih je Luka Stepančić, bivši reprezentativac hrvatske rukometne reprezentacije s kojom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2013. i srebro na Europskom prvenstvu 2020., a od 2016. do 2019. godine igrao je za jednu od najjačih momčadi Europe, Paris Saint Germain. Trenutno igra za još jednog velikana, SC Pick Szeged.

Zatim je tu i Fran Mileta, labinski rukometaš koji je prvi u povijesti u istoj godini nastupao za hrvatsku rukometnu reprezentaciju u tri selekcije: kadetsku, juniorsku i A selekciju, a uz to je osvojio i srebro s juniorskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu 2019. te je proglašen za nabolje desno krilo svijeta.

Novo lice među promotorima je Niko Franković, igrač PPD Zagreba i reprezentativac Hrvatske. Svaki od promotora kampa odraditi će jedan trening s polaznicima, demonstrirati će određene vježbe i pomagati djeci u izvođenju istih. Nakon odrađenog treninga organizirat će se druženje s promotorima kampa kako bi djeca u razgovoru s njima dobila uvid u to što znači biti sportaš profesionalac.

Kamp će se održavati u Girandella Valamar Collection Resortu u Rapcu, a Welcome point resorta ujedno je i mjesto za svakodnevni prijem djece u kamp. U sklopu resorta na raspolaganju su predivne plaže, ugodna hladovina u prvom redu do mora, igrališta koja zadovoljavaju standarde više različitih sportova, ugodna i prostrana sala namijenjena društvenim i kreativnim aktivnostima te ono najbitnije, uživanju u slasnim obrocima Valfresco Direkta.

Ove godine Ljetni kamp Kovarići održati će se od 1. do 5. srpnja, od 8 do 12. srpnja, od 15. do 19. srpnja, od 22. do 26. srpnja i posljednji termin od 29. srpnja do 2. kolovoza.

Prijave se otvaraju u ponedjeljak, 3. lipnja u 9 sati te će se vršiti isključivo online putem web stranice Labinske škole rukometa. Pod rubrikom "Manifestacije" – Ljetni kamp "Kovarići" bit će dostupan online obrazac za prijavu polaznika. Nakon ispunjene prijave, na mail adresu stići će potvrda o rezervaciji termina i podaci o uplati.

Cijena Ljetnog kampa "Kovarići" iznosi 150 eura za jedan od navedenih termina. Polaznici škole rukometa ostvaruju popust u iznosu 20 eura, te je u tom slučaju cijena 130 eura. U cijenu uključen doručak i ručak u restoranima Sundance i Marblu u sklopu Girandella Valamar Collection Resorta, voćni međuobrok u prostoriji kampa, dodatne aktivnosti poput vožnje vlakićem, zabava u aquaparku Girandella, dvije majice, kapa, sportski ruksak i diploma za svakog polaznika i tjedno iznenađenje za sve polaznike.

Partneri ovog sportskog kampa su Valfresco direkt, zadužen za pripremu i posluživanje doručka i ručka polaznicima,  tvrtka Valamar koja je osigurala lokaciju za provođenje projekta, te Rockwool Adriatic kao generalni sponzor Labinske škole rukometa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter