rukomet

Umažani ipak ostvarili utješnu pobjedu za navijače

| Autor: Mijat Gavran
(Foto: M. Gavran)

(Foto: M. Gavran)


UMAG - MOSLAVINA 29:25

Drugi susret doigravanja za Premijer ligu: Umag - Moslavina 29:25 (13:12). Sportska dvorana "Juraj Radovčić". Gledatelja 700. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba Osijek).

UMAG: Sv. Matijević (12+1), Perinović (3), Buvinić 6, Bassanese, Horozović 1, Bošnjak 5, Srebrnić, V. Buršić, Adamović, Ćulum 6, Martinčić, Radečić 6, Stapar 3, Beliga, Kmet, Majić 2.

MOSLAVINA: Goričan (2), Purić (9+2), Kristić (4), Vidoš, Malec 1, Krndelj 7 (5), Šehić 3, Horvat 3 (2), Lukes, Vusić 2, Mihaljević 2, Negran 1, Pačarek, Markušić 2, Lukačec 4.

Sedmerci: Umag 3 (1), Moslavina 8 (7). Isključenja: Umag 8 minuta, Moslavina 4 minute.

Izostanci najvažnijih

Brojnim poteškoćama unatoč, u konačnici druge prvoligaške godine, umaška momčad i njene pristalice gotovo nisu mogle poželjeti ljepši završetak sezone. Znamo da se razmišljalo i o još uspješnijem dometu, ali na ono kroz što su prolazili momčad i stručni stožer, malo tko od njih da je mogao utjecati. Pohvalno je što su igrači "skupili glave" i usuđujemo se reći u kritičnim razdobljima prebroditi mnoge teškoće, do predstave koja je bila svojevrsni šlag na sezonu.

Uzvratni susret su "plavo-žuti" započeli bez Erika Vukotića, još jednog stožernog igrača uz Marina Sinčića i Urha Jakoba Poberaja, koji im već duže vrijeme nedostaju, ali i nekolicinom rekonvalescenata, odnosno oporavljenika. Svjesni činjenice da suparnička momčad ima osam golova prednosti iz prvog susreta, umaška je momčad prikazala još jednu partiju za pamćenje. O kvaliteti gostujuće momčadi ne treba trošiti riječi, nego je bilo pitanje mogu li Umažani na svom parketu pokazati da izvedba u Kutini nije bila pravi odraz vrijednosti "plavo-žutih". To su potvrdili pred mnogim ljubiteljima rukometa i na kraju "slomili" otpor gostiju, koji nisu niti jednog trenutka stavili na "kocku" očuvanje aktualnog statusa.

Na otvaranju umaške predstave Gabriel Buvinić je svladao gostujućeg junaka iz prvog ogleda golmana Stipu Purića koji se potom iskazuje u pravom svjetlu. Ponajprije njemu zahvaljujući Kutinjani su ostvarili vodstvo od 3:1 (7'), a zatim i 5:2 četiri minute kasnije. Uz obrane Purića triput su umaški igrači u tom razdoblju pogađali i okvir gola.

Propušteni sedmerci

No, nisu odustajali od svoje igre plod koje su bila četiri gola u nizu s vanjskih pozicija Marija Ćuluma, za sustizanje zaostatka (6:7) nakon 18 odigranih minuta. Uspjeli su potom Stapar i Bošnjak rezultat vratiti na početno stanje, dva puta izjednačiti. Za potpuni obrat pogotke su postizali Buvinić i raspoloženi krilni napadač Žan Radečić, za 10:9 u 23. minuti, te voditi i s dva razlike. Ipak su u smiraj prvoga poluvremena iz sedmeraca gosti uspijevali, ostati u minimalnom "minusu".

Prve minute nastavka su pokazale još zreliju igru umaške momčadi koja se željela od svojih navijača oprostiti pobjedom u znak zahvale za svu potporu tijekom prvenstva. Da nije izostala realizacija dvaju sedmeraca u prvih deset minuta, a usto još nekoliko odličnih obrana upisuje Purić i ne dozvoljava da Umažani povećaju prednost, na više od dva gola. Tako je bilo sve do 47. minute (21:19), da bi s 3:0 Marko Mihaljević i suigrači još jednov došli do prednosti. Ipak, završnih osam minuta je bilo u znaku pogodaka Gabriela Buvinića te Bošnjaka i Ćuluma za toliko željenu pobjedu koju su "plavo-žuti" proslavili sa svojim navijačima.

Naravno, uz čestitke suparnika na ostanku u Premijer ligi, što je gledalište također pozdravilo pljeskom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter