Paket24 Premijer liga

Poreč osigurao sedmu uzastopnu Ligu za prvaka

| Autor: Roberto Car
Arman Ikanović (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Arman Ikanović (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Utakmica 12. kola Lige B: Poreč - Metković Mehanika 32:18 (21:9). Suci:

POREČ: Vladić 17 obrana (17+0), Ćopić, Mataija, Krajcar 4, Rušnjak 2, Car 3, Petrov, Boka, Krupić 3, Malinarich 1, Rađaković 2, Ikanović 10, Ivanković 1, Bajan 3, Čorić, Ljubić 3

METKOVIĆ: Kozina 1 obrana, Obrvan 2, Ereš, Cvitanović, Krešić, Čutura 1, Halilović 4, Šunjić, Butigan 2, Mustapić 1, Raguž 2, Filipović, Koncul 1, Bašić 4, Jakić 2, Goluža 1

Sedmerci: Poreč 5 (4), Metković 4 (4). Isključenja: Poreč 2, Metković 4 minute.

Odigrali su Porečani najbolju utakmicu u sezoni te su doslovno pregazili Metković i osigurali sedmi uzastopni nastup u Ligi za prvaka. Od samog početka utakmice Porečani su krenuli furiozno, iz odličnih obrana vratara Davida Vladića redali su se brzi golovi Poreča pa se na odmor otišlo s visokih 12 golova prednosti (21:9). U nastavku utakmice Porečani su nastavili u istom ritmu do 45. minute kada su prednost povećali na nestvarnih 17 golova prednosti (30:13), a susret je završio rezultatom 32:18 nakon što je Mektović u posljednjim trenucima napravili seriju 2-6.

- Utakmica je pokazala našu želju za Ligom za prvaka i motiviranost pobijediti jakog protivnika. Nakon poraza u Metkoviću prije dva mjeseca odlučili smo danas stisnuti i pokušati pobijediti što je više moguće i to smo uspjeli - rekao je vratar David Vladić.

Uz nestvarnog Davida Vladića sa 17 obrana od 35 šuteva (49%), odličan je bio i Arman Ikanović s deset pogodaka za koje je potrošio samo jednu loptu više.

- Na krilima navijača odigrali smo neočekivano laku utakmicu. Od samog starta smo preuzeli inicijativu te je to rezultiralo velikom prednošću na poluvremenu. U drugom dijelu smo također nastavili s dobrom igrom te tako tešku utakmicu priveli kraju - komentirao je Ikanović. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter