croatia cup od 25. do 27.11.

Tri atraktivne utakmice u Novigradu, nastupaju rukometne reprezentativke Konga, Crne Gore i Hrvatske

| Autor: Glas Istre
(Foto: Hrvatski rukometni savez)

(Foto: Hrvatski rukometni savez)


Od subote 25.11. do ponedjeljka 27.11. u Sportskoj dvorani grada Novigrada – Cittanova, u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza, održat će se pripremni rukometni turnir Croatia Cup, na kojem će nastupiti ženske rukometne reprezentacije Konga, Crne Gore i  Hrvatske.

Utakmice su na rasporedu u popodnevnim satima, a poznate Kraljice šoka, hrvatska rukometna reprezentacija otvaraju turnir u subotu 25.11. od 15 sati utakmicom protiv Konga, te zatvaraju turnir u ponedjeljak 27.11. od 18 sati nastupom protiv Crne Gore. Ulaz na utakmice je slobodan.

(Foto: Hrvatski rukometni savez)(Foto: Hrvatski rukometni savez)

Croatia Cup je pripremni turnir pred ovogodišnje 26. Svjetsko prvenstvo rukometašica koje će se održati od 29. studenog do 17. prosinca u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nastupit će u skupini A, u koju se smjestila i domaća Švedska, te Kina i Senegal.

U srpnju, prilikom izvlačenja ždrijeba Svjetskog prvenstva, Katarina Ježić, kapetanica hrvatske ženske seniorske reprezentacije izjavila je : „Otvaraju nam se lijepe perspektive. Ali jako je važno da dobro poučimo one ekipe koje nisu iz Europe. One nam u posljednje vrijeme stvaraju dosta problema (sjetite se Japana u Španjolskoj 2021. godine).

Također, jako je bitno s kim se križamo u drugoj rundi. Vjerujem da s Crnom Gorom i Mađarskom koje su tamo favoriti možemo ravnopravno igrati. Uvjet za sve je naravno da smo kompletne. I ne manje bitno, ostajemo u Goteborgu oba kruga, što je u zimskim uvjetima putovanja koji mogu biti jako teški, bitno.”.

Raspored utakmica:

Subota 25.11.2023., u 15:00 sati, Hrvatska : Kongo

Nedjelja 26.11.2023., u 18:00 sati, Kongo : Crna Gora

Ponedjeljak 27.11.2023., u 18:00 sati, Hrvatska : Crna Gora

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum