Rovinjci finiširaju pripreme pred novu sezonu Prve lige jug

Na vrijeme se pobrinuli za adekvatna pojačanja

| Autor: Ivica RADETIĆ
Rovinjska pojačanja (Snimio Ivica Radetić)

Rovinjska pojačanja (Snimio Ivica Radetić)


U pauzi prvenstva ovog ljeta u muškom rukometnom klubu Rovinj bilo je vrlo živo i uz dosta promjena. Već nekoliko sezona rovinjski rukometaši, koji nastupaju u Prvoj rukometnoj ligi jug, dobrim igrama privlače sve veću pozornost ljubitelja sporta u Rovinju i okolici. Prošle sezone mladu momčad Rovinja u dvorani Valbrune u prosjeku je gledalo više od 350 gledatelja po utakmici, što dovoljno govori da rukomet u Rovinju, duge i bogate tradicije, vraća pažnju javnosti. Pod vodstvom predsjednika Alena Jašarevića, tajnika Enia Burića te novih članova uprave kluba Eduarda Jakupia i Eugena Prenca, već ovog ljeta zauzeo se ozbiljan stav i iskazale ambicije za novu sezonu, čak unatoč tome što je klub napustilo dosta igrača. Stručni stožar Rovinja predvodi trener Dario Jagić, uz pomoćnika Aljošu Sirotića te trenera vratara Davora Badurinu.

Ovog ljeta u pauzi između dva prvenstva vrlo živo je u bilo redovima Rovinja. Poslije dosta ponuda klub je napustio najbolji rovinjski strijelac Amir Bašić, koji je preselio u Metković, klub koji igra u Premjer ligu. Otišao je ovog ljeta i Elian Djerdj (Ruevica), Luka Čuturilo otišao je na fakultet, dok prestali igrati Dean Pavlov, Antonio Matošević, Matija i Stefano Šuran te Antonio Pudić i Ivan Herak. Ako se tome dodaju još uvijek ozljeđeni iskusni Samir Begzić i Antonio Radić, Rovinjci su ostali dosta oslabljeni.

Ipak, u Rovinju nisu stajali skrštenih ruku i na vrijeme se pobrinuli za adekvatna pojačanja. U grad zaštitnice Svete Eufemije stigli su Nedeljko Jurković, mladi hrvatski reprezentativac U-19 i Stipo Mandić iz Dubrave, kao i Matej Cindrić (Spačva), Teo Popović (Poreč), Tony Vinković (Italija) i Leo Bažon (Trsat) te se ponovo aktivirao iskusni Luka Lukšić.

Nakon mjesec dana priprema na vanjskim terenima i dvorani, neumorni pulski trener Dario Jagić ne krije zadovoljstvo i dosta ambicizno dočekuje novo prvenstvo u kojem u prvom kolu Prve lige jug Rovinj gostuje u Puli protiv Arena Pule.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater