Jedini istarski premijerligaš u subotu kreće u sezonu kod kuće protiv Spačve

Mataija: Nametnut ćemo ritam kako bi ušli u sezonu s dva boda

| Autor: Roberto Car
Vedran Mataija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Vedran Mataija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Rukometni klub Poreč odbrojava dane do početka nove rukometne sezone. Nakon što su prošlu sezonu zaključili četvrtim mjestom u Paket24 Premijer ligi i šestim uzastopnim plasmanom u Ligu za prvaka, porečka momčad u novu premijerligašku sezonu ulazi s istim željama. S određenim promjenama u sastavu, osam kadetskih i juniorskih reprezentativaca te nekoliko iskusnih igrača, voljom ždrijeba svrstani su u Ligi B premijerligaškog društva I snage će odmjeriti s viceprvakom Nexeom, KTC-om iz Križevaca, povratnicima Bjelin Spačva Vinkovcima, zagrebačkom Dubravom, Ribola Kaštelima, Metković-Mehanikom i Rudarom iz Ruda. Kroz 14. kola igrači trenera Ilije Lovrinovića proći će gotovo cijelu Hrvatsku, ali start sezone je u njihovoj dvorani u Poreču.

U subotu u 20 sati u dvoranu Veli Jože stiže Bjelin Spačva Vinkovci čime će započeti 33. sezona Paket24 Premijer lige. Iza jedinog istarskog premijerilagaša je više od mjesec dana napornih priprema tijekom kojih su odigrali i nekoliko pripremnih utakmica te gostovali na turniru na jugu Italije u Conversanu,

Pripremni period za novu sezonu otvoren je i zatvoren utakmicom protiv slovenskog Kopra. U prvom susretu Poreč je poražen 27:30, kao i u posljednjem kada je Koper pobijedio 22:18. Prije puta u Italiju, Poreč je odigrao i prijateljsku utakmicu protiv Rovinja kojeg su svladali 24:23.

Na međunarodnom turniru u Italiji, uz Poreč, gosti Conversana bili su i rukometaši češkog Brna koji su i osvojili turnir. Prvog dana turnira Poreč nije mogao pronaći pravi ritam što je Brno dobro iskoristilo i s dobrim izdanjem vratara upisao slavlje 30:24. Na zatvaranju, protiv domaćina Conversana, Poreč je izgledao čvrsto u obrani iz koje je polazila cijela igra. Pobjedom 22:20 Porečani su osvojili »srebrnu medalju« a kružni napadač Antonio Ljubić dobio je i nagradu za najboljeg igrača utakmice.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter