Liga za prvaka Paket 24 Premijer lige

Porečani se držali svega osam minuta

| Autor: Goran ROJNIĆ
NAJEFIKASNIJI U PORAZU - Petar Krupić (Snimio Milivoj Mijošek)

NAJEFIKASNIJI U PORAZU - Petar Krupić (Snimio Milivoj Mijošek)


ŠD Trešnjevka (Kutija šibica). Gledatelja: 200. Suci: Josip Cepanec (Turčin) i Dalibor Dragočajac (Novska).

PPD ZAGREB: Ćavar 3 (1), Faljić 2, Klarica 4, Gojun, Slavić (9 obrana), Klis 2, Panjtar (2 obrane), Kraljević 7, Musa 1, Sirotić 1, Čupić 1 (1), Dibirov 4, Dodić 3, Kavčić 4, Leimeter 2, Grahovac 1.

POREČ: Muranović 1, Popović, Krajcar, Car 3, Matošević, Boka, Vladić (5 obrana), Krupić 6, Malinarich 4, Bonić, Rađaković 3 (2), Ćopić, Bajan 2 (1), Bošnjak 2, Ljubić 3.

Sedmerci: PPD Zagreb 2 (2), Poreč 3 (3). Isključenja: PPD Zagreb 4 minuta, Poreč - minuta.

Poreč je očekivano poražen u Kutiji šibica od vječnog prvaka Hrvatske, istarskom premijerligašu puno je važniji naredni dvoboj kada će u svojoj dvorani Veli Jože dočekati direktnog konkurenta Goricu.

Držali su se Porečani u Zagrebu "samo" do 8. minute kada se Malinarich probio na crti za minimalan zaostatak (4:3), no onda je uslijedila furiozna serija "plinara" od 9:0 i Zagrepčani su odjurili na 13:3 u 22. minuti susreta, čime je utakmica bila riješena. Bilo je trenutaka kada porečka momčad nije uspijevala postići pogodak čak niti iz pet pokušaja u jednom napadu, a veliki broj tehničkih pogrešaka, odnosno izgubljenih lopti ne treba niti spominjati.

Tek nakon što su osigurali visoku pobjedu domaćin je spustio nogu s papučice gasa i Porečani su došli do zraka. Rezultiralo je to da se u nastavku utakmice igra "gol za gol" a tek povremeno bi porečka momčad smanjila zaostatak na osam pogodaka minusa (23:15, 25:17, 26:18), no brzo bi "plinari" vratili okruglu prednost. Štoviše, pet minuta prije kraja dvoboja Zagrepčani su još malo pojačali gas i stigli do najviše prednosti na utakmici od 12 pogodaka (33:21, 34:22), koju su porečki igrači ipak u samom finišu uspjeli smanjiti za jedan pogodak. Zanimljivo, porečka je momčad cijelu utakmicu odigrala bez ijednog isključenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum