Liga za prvaka Paket24 Premijer lige

U Velom Joži na pobjedu tko god bio protivnik

| Autor: Danijela VEKIĆ
PO BODOVE UZ POMOĆ NAVIJAČA - David Vladić (Snimio Milivoj Mijošek)

PO BODOVE UZ POMOĆ NAVIJAČA - David Vladić (Snimio Milivoj Mijošek)


Rukometna Liga za prvaka Paket24 Premijer lige ulazi u 6. kolo koje donosi nova tri zanimljiva susreta od kojih jedan dovodi našički Nexe u Poreč. Utakmica u porečkoj dvorani Veli Jože na rasporedu je danas, s počekom u 19 sati.

Poreč je u pet susreta Lige za prvaka upisao tek jednu pobjedu nad Dubravom, dok su poraženi od PPD Zagreba, Nexea, Sesveta i u posljednjem vrlo izjednačenom susretu, od Gorice.

Momčad Ilije Lovrinovića i dalje je u borbi za mjesta koja vode u europsko natjecanje jer trećeplasirani i četvrtoplasirani osiguravaju mjesto u EHF Europskoj ligi te EHF kupu. Nakon poraza kod Gorice 23:25, Poreč se sada sprema ugostiti Nexe. U prvom međusobnom susretu ove sezone Našičani su slavili 26:23, no unatoč porazu Poreč je pružio vrlo dobar otpor i niti u jednom trenutku nisu dali protivniku da se opusti.

- Svi znamo o kojem protivniku se radi. U Našicama smo odigrali dobru utakmicu pa se nadam da u Poreču možemo još bolje. Nexe je vrhunska momčad, koja radi odlične rezultate u Europi. Mojim igračima to može samo biti motiv više. Ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu u dvoranu u što većem broju, rekao je uoči susreta Lovrinović.

Hrvatski viceprvak je prije samo četiri dana napravio veliki korak prema četvrtfinalu Europske lige slavljem 27:23 nad Motorom iz Zaporožja, koji svoj privremeni dom ima u Düsseldorfu. U jednu ruku, utakmica protiv Poreča doći će im i kao dobar test prije uzvrata u Našicama. Nexe će protiv Porečana pokušati nastaviti pozitivan niz iz hrvatskog prvenstva, a među njima i nekadašnji porečki igrači Moreno Car, Gianfranco Pribetić i Luka Moslavac. Porečki vratar David Vladić istaknuo je da kod kuće Poreč uvijek ide na pobjedu bez obzira na sve te pozvao sve da ih dođu podržati u Veli Jože.

- U goste nam dolazi dobro poznata momčad koja je ispunjena reprezentativcima i nekim našim bivšim igračima tako da nam je dobro poznata. U prvom međusobnom dvoboju u Našicama smo im odlično parirali i, nažalost, nas je par lopti dijelilo od pozitivnog rezultata. Iako je Nexe na papiru izraziti favorit mi se borimo za Europu i u našoj dvorani idemo po pobjedu tko bio protivnik. Ovim putem pozivam sve naše Porečane i Porečanke da nas dođu podržati, zaželio je porečki vratar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter