RUKOMET

Umažanke danas kreću u nastavak prvenstva protiv Podravke Vegete. Trener Lisica: Igračice su spremne ostaviti posljednji atom snage na parketu

| Autor: Mijat GAVRAN
PRED VELIKIM IZAZOVOM - Boris Lisica, trener ŽRK Umag  (snimio Milivoj MIJOŠEK)

PRED VELIKIM IZAZOVOM - Boris Lisica, trener ŽRK Umag (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Do prije koji dan uvelike je bilo upitno hoće li umaške rukometašice nastaviti igrati u prvoligaškoj konkurenciji. Na sreću, izbjegnut je neslavni rasplet, no s kakvim epilogom pokazat će vrijeme ili, još točnije, znat će se 20. svibnja kada završava natjecanje. Do tada će novoimenovani trener Boris Lisica i prvi mu suradnik Lino Podreka učiniti sve u granicama svojih stručnih mogućnosti da zajedno s igračicama pokušaju izboriti ostanak u ligi koju igraju 15 sezona u nizu.

- Koliko mi je bio potreban odmor od svega što sam zadnjih desetljeća radio shvatio sam u posljednjih šest mjeseci koliko sam izvan rukometa. Uopće nisam ni pomišljao na povratak, a najmanje u ovom trenutku, jer sam uz posao koji trenutno obavljam otkrio vrijednosti života i bez sportskog angažmana. Poslije nekoliko dana razmišljanja nakon poziva iz ženskog kluba jednostavno nisam mogao reći ne zbog specifične situacije u kojoj se klub našao. Osjetio sam obvezu da učinim što mogu i znam da poslije ne bih žalio da sam odbio pomoći kada je klubu bilo najpotrebnije, priznaje novi trener Umažanki Boris Lisica.

- Puno sam godina radio s rukometašima, tako da mi je ovo premijerno vođenje rukometašica kojima nije problem trenirati dva, tri sata bez pitanja. U tako nešto nisam mogao vjerovati, tako da mi je zadovoljstvo raditi s njima. Puno je toga za učiniti, odnosno unaprijediti. Iako je ekipa ostala bez nekoliko igračica, sve one koje su odlučile spašavati klub spremne su ostaviti posljednji atom snage na parketu i odigrati "na mišiće" da bi ostvarile cilj koji je svima poznat. Trebat će nam potpora iz gledališta, podrška navijača i svih onih koji vole ženski rukomet. Iskreno se nadam da će se ta želja igračica već danas ispuniti, kazao je trener umaških rukometašica.

Odgođena utakmica 11. kola Umag - Podravka Vegeta igra se danas u dvorani Stella Maris s početkom u 18 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater