na pruzi iznad nekadašnjeg mercatora

VLAK UDARIO U AUTOMOBIL U PULI, vukao ga po tračnicama, 38-godišnji vozač i petogodišnje dijete neozlijeđeni


Danas u 14.40 sati  na pruzi kod nekadašnjeg Mercatora, u Vernalskoj ulici, na prijelazu gdje nema rampe, no postoji Andrijin križ, vlak je udario automobil pulskih oznaka u kojem su bili  38-godišnjak iz Pule te petogodišnje dijete. Nekim čudom, vozač i dijete ostali su su neozlijeđeni.

Prema podacima iz PU istarske, nesreća se dogodila na dijelu pruge između željezničkog kolodvora Pula i kolodvora Vodnjan. Vozač peugeota nije stao na dijelu pruge gdje nema rampe, no postoji Andrijin križ. U trenutku kada je uočio vlak, vozač je zatim pokušao zaustaviti automobil, no u tome nije uspio, i vlak ga je udario te odbacio na zemljani nasip. U nesreći je vozač i petogodišnje dijete zadobili lakše ozljede i nakon pregleda u pulskoj bolnici su pušteni na kućnu njegu. Promet je normaliziran oko 16.30 sati.

Razgovarali smo s putnikom Maurom Medenom iz Kanfanara koji je vlakom zajedno s drugih 12 putnika putovao iz Pule prema Lupoglavu, te je u trenutku sudara vlaka s automobilom proživio pravu dramu.

- Krenuli smo, mislim da je bilo ukupno 13 putnika u vlaku, iz Pule u 14.40 sati prema Lupoglavu, a moja stanica je bila Kanfanar. Vraćao sam se sam kući s posla i sve je bilo sasvim normalno i opušteno dok smo krenuli. No, već nakon pet minuta vožnje odjednom smo čuli strahoviti udarac. U prvom trenutku je uslijedio šok i odmah sam pomislio da smo udarili u veliki kamen jer je udarac bio silovit. Vlak je odmah stao i mi smo polako izašli van vidjeti što se dogodilo. Već po izlasku sam vidio crveni automobil i prvo što sam pomislio je, sigurno su svi mrtvi. No, srećom putnici u autu, muškarac i dijete su bili dobro. Ubrzo smo začuli sirene kola Hitne pomoći, koja su stvarno brzo došla. Potom su i ostale službe došle na mjesto sudara. Bilo je jedno ružno iskustvo, kazao nam je Meden. (M. S. foto Mauro Meden)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum