NAJNOVIJE


NAJBOLJI SPORTAŠI

Velika svečanost rovinjskog sporta: Laureati plivači Nikka Brajković i Matija Mužina


Po 25. put, u punoj sali Multimedijalnog centra, uz brojne goste, rekreativce i sportaše, održano je tradicionalno proglašenje najboljih sportaša, ekipa i pojedinaca zajednice sportova grada Rovinja za 2018 godinu. Ove godine pojedinačne nagrade najboljih otišle su u ruke plivačkog kluba Delfin, koji ima dugu i bogatu tradiciju plivanja u Rovinju. Uspjeh je tim veći jer upravo plivači i vaterpolisti Delfina još uvijek nemaju adekvatne uvjete treniranja tijekom čitave godine i željno očekuju novi zimski bazen.

Promocija Rovinja

Za najbolju sportašicu Rovinja za prošlu godinu proglašena je plivačica Nikka Brajković, regionalna prvakinja na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za dobne skupine, osvajačica Proljetne Regionalne Lige, kao i dobitnica brončane medalje na Jesenskoj Regionalnoj Ligi. Također, na Državnom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine u 25-metarskom bazenu osvojila je 8. mjesto u disciplini 50 leptir te u 50-metarskom bazenu 10. mjesto za istu disciplinu.

Plivač Matija Mužina proglašen je najboljim sportašem. On je državni prvaku u disciplini 200 m prsno u apsolutnoj kategoriji i državni rekorder u toj disciplini u kategoriji mlađih juniora te osvajač 17 medalja na prvenstvu Hrvatske i član juniorske plivačke reprezentacije Hrvatske. Nagrade im je uručio gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga.

- Kao gradonačelnik grada s dugogodišnjom sportskom tradicijom, ponosan sam na sve sportaše i njihove trenere. Svojim trudom i radom, kao i vrhunskim rezultatima, promoviraju sport i naš Rovinj. Čestitam od srca svima na uspjehu, poručio je gradonačelnik.

Za najbolju žensku ekipu proglašene su rukometašice Rovinja, članice Druge lige zapad, a najbolja muška momčad su odbojkaši Rovinja članovi Super lige. Nagrade im je uručio dogradonačelnik Marino Budicin.

Za najboljeg trenera u prošloj godini proglašena je Bojana Bolković iz plivačkog kluba Delfin, koja uz dosta teške uvjete treniranja, pogotovo zimi, s mladim rovinjskim plivačima postiže zavidne rezultate na regionalnim i državnim prvenstvima. Priznanje za najboljeg sportskog djelatnika pripalo je Zoranu Reliću iz ženskog odbojkaškog kluba Rockwool.

Plejada mladih

Nagrađena je i plejada mladih i perspektivnih rovinjskih sportaša do 14 godina, u kojoj se nalaze: Toni Crnković (plivanje), Sara Vudrag (veslanje), David Jurić (nogomet), Anđela Radeka (košarka) i mlađe kadetkinje ŽOK Rockwool. Od 14.-18. godina, nagrade dobili Manuel Herak (plivanje), Tea Paris (odbojka), Melani Jurković (košarka) i kadetkinje košarkaškog kluba. U kategoriji veterana ove godine nagrade su otišle Denisu Fatoriću iz TK Sunnay i odbojkašicama Marea.

Jubilarne nagrade za 35 godina djelovanja dobio je streljački klun Lovac, za 15 godina karate klub Rovinj i za 10 godina teniski klub Sunny. Predsjednik Sportske zajednice Grada Rovinja Armando Vičić kratko se obratio rovinjskim sportašima.

- Grad Rovinj živi za sport i sport živi u ovome gradu. U Rovinju djeluju 32 udruge i 1.840 članova. Sportaši su važan dio grada, a Gradu se zahvaljujem na sredstvima koja pružaju da bi sport dalje funkcionirao. I to ne samo kroz redovne aktivnosti i natjecanja, već i kroz različite manifestacije poput Popolane i Od punte do punte, rekao je Vičić. (I. RADETIĆ/ A. BRATTONI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam