Forza Ivan i Srce istarsko

Utakmica s Rudešom imat će i humanitarni karakter


Utakmica s Rudešom imat će i svoju humanitarnu notu, o čemu su na konferenciji za novinare govorili Marcello Rosanda iz Istre 1961 te Slađana Božac, predsjednica udruge "FB Puljani Humanitarci".

- Odlučili smo se za dvije humanitarne akcije. Jedna će se zvati "Forza Ivan" i namijenjena je Ivanu Pavletiću, dugogodišnjem radniku Uljanika koji je obolio od karcinoma i potrebna mu je pomoć pri liječenju. Njemu će biti namijenjen sav novac prikupljen prodajom ulaznica za ovu utakmicu - rekao je Marcello Rosanda. - Druga akcija zvat će se "Srce istarsko" i riječ je o lutriji od koje će prihod biti namijenjen radnicima Uljanika koji su duže vrijeme na bolovanju te svim ostalim djelatnicima brodogradilišta kojima je potrebna pomoć. Bonovi za lutriju u prodaji su od 14. prosinca, na blagajni kluba i u fan shopu, a mogu se kupiti i u Pula city mallu te na pulskoj tržnici. Moći će se kupiti i dan nakon utakmice na koncertu koji će se održati na Portarati i tijekom kojeg će se obaviti izvlačenje dobitnika. Dobitni brojevi objavit će se na našim mrežnim stranicama, a nagrade će se moći preuzeti u klubu.

Na Rosandu se nadovezala i predsjednica pulske humanitarne udruge.

- Prvenstveno bi se željela zahvaliti Istri 1961, jer je cijela ova priča oko humanitarne utakmice bila njihova ideja. Oni su kao sportaši željeli doprinijeti našoj zajednici i stoga su pokrenuli ovu hvalevrijednu inicijativu kako bi pomogli nekome kome je pomoć potrebna. Odradili su pritom veći dio ove priče, u kojoj smo im mi bili potpora i suradnja. Istaknula bih pritom da akcija "Forza Ivan" neće biti ograničena samo na ovu utakmicu, već će trajati tri mjeseca i sav prikupljeni prihod ići će Ivanu Pavletiću, ocu petogodišnjeg djeteta i suprugu koji ima želju sam skrbiti o svojoj obitelji, ali mu bolest to uvelike otežava. Što se tiče akcije "Srce istarsko", ona završava krajem godine - zaključila je Slađana Božac. (I. C.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini