RUKOMET

POČELE ZAVRŠNE PRIPREME Červar: Moja želja je da u Njemačku otputujemo zdravi


Najbolji hrvatski rukometaši nastavili su tamo gdje su stali, nakon kratkog odmora okupili su se jučer i otišli u Poreč gdje će odraditi završne pripreme ususret Svjetskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj i u Danskoj od 10. do 27. siječnja. Izbornik Lino Červar za ovu završnu fazu rada na raspolaganju ima dvadeset imena, vratare Marina Šegu iz "Pick Szegeda", Riječanina iz Schaffhausena Ivan Stevanovića te Filipa Ivića iz "Vive Kielce" te igrače u polju: Zlatka Horvata, Josipa Božića Pavletića, Davida Mandića, Leona Šušnju (svi PPD Zagreb), Željka Musu (Magdeburg), Ivana Sliškovića, Alena Blaževića, Krešimira Kozinu (svi Göppingen), Manuela Štrleka (Veszprem), Marina Šipića, Halila Jaganjca (obojica Nexe), Domagoja Duvnjaka (Kiel), Luku Cindrića (Kielce), Igora Karačića (Vardar), Luku Stepančića (PSG), Jakova Vrankovića (Tatabanyja) te Luku Šebetića (Tremblay).

Definirati sustav

Stručno vodstvo hrvatske reprezentacije je brojno, uz izbornika Červara čine ga trener Davor Dominiković, trener vratara Mario Kelentrić, kondicijski trener Igor Blažinčić, liječnici Krešimir Rotim i Tomislav Kukin, fizioterapeuti Damir Kajba i Filip Šimunović, maser Josip Režić, tehniko Zdravko Mirilović, media manager Ivica Maraš, direktor muške seniorske reprezentacije Igor Vori i direktor nacionalnih selekcija Ivica Udovičić.

Hrvatskim reprezentativcima će glavni testovi za skorašnju svjetsku smotru biti kontrolne utakmice s Crnom Gorom i Italijom u sklopu prijateljskog turnira "HEP Croatia Cup" koji se održava od 3. do 5. siječnja u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

- Dobar rad moramo potvrditi u Poreču gdje imamo i dvije trening utakmice. Vremena je malo, moramo definirati sustav naše igre, moramo odraditi pojedinačne zadatke i zadatke cijele momčadi. Naš zadatak je i osvježiti momčad, psihološki je pripremiti. No, moramo vidjeti u kakvom su stanju igrači, posebice ovi koji su došli iz Bundeslige s obzirom da su imali naporni natjecateljski dio, jako puno utakmica. Imamo dosta posla, a malo vremena, ističe Lino Červar.

Najveći fokus

Hrvatska prvu utakmicu igra protiv Islanda i na njoj je u ovom trenutku najveći fokus.

- Učinit ćemo sve da se što bolje usredotočimo na prvog protivnika, odnosno na Island. Bit će to teška utakmica za nas, neovisno što drugi misle. Ne podcjenjujem druge protivnike, ali bit će to utakmica na razini one sa Španjolskom. Idemo utakmicu po utakmicu, a sada se koncentriramo na Island. Moja želja je da u Njemačku otputujemo zdravi, da nema povreda i da svi zajedno može ovo prvenstvo igrati. Naravno da moramo i pozitivno promišljati, znamo da nam je cilj Tokio, da izborimo najbolju poziciju. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Sigurno neće biti jednostavno, zaključuje Červar.

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu u Münchenu u svojoj skupini B, nadmetat će se sa Španjolskom, Islandom, Makedonijom, Japanom i Bahreinom, a prvu utakmicu igra 11. siječnja protiv tradicionalno kvalitetnog Islanda.(Igor DUVNJAK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter