DRAMA NA IPSILONU PRIJE TRAGEDIJE

OTKRIVENI DETALJI STRAVIČNE PROMETNE NESREĆE u kojoj se pijana vozačica zabila u automobil s obitelji iz Umaga


Iz Bina-Istre saznajemo što se točno desilo uoči tragične nesreće. Naime, u priopćenju navode da je u 23.57 sati Centar za upravljanje prometom Bina-Istre zaprimio dojavu, da se vozilo koje putuje od Umaga prema Kanfanaru vozi po suprotnom kolničkom traku, to jest u suprotnom smjeru.

Ophodarske ekipe Istarskog ipsilona koje su tada bile na terenu odmah su krenule na intervenciju, istovremeno su svi ulazi na autocestu zatvoreni te su aktivirane poruke upozorenja vozačima.

Prvi se incident dogodio vrlo brzo, odmah nakon čvora Nova Vas, kada je vozačica automobila riječkih registarskih oznaka koji se kretao u suprotnom smjeru, zakačila automobil koji je vozio normalno po autocesti.

Prvi sudar nije bio dovoljan vozačici da stane već je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema Kanfanaru. Neposredno prije mosta Mirna vozačica je udarila u odbojnu ogradu, što ju je odbilo te se frontalno sudarila s vozilom koje je nailazilo iz suprotnog smjera.

Nažalost, u drugom automobilu pulskih registarskih oznaka u kojem se nalazila cijela obitelj, smrtno je stradao vozač, 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga, a teško su ozlijeđeni suvozačica i dijete.

Policija je odmah pristupila mjestu nesreće te se još utvrđuju okolnosti ovog nevjerojatnog događaja. Nisu još poznati razlozi koji su naveli vozačicu na ovakvu ekstremnu vožnju, čeka se test na alkohol i toksikološki nalazi koji će možda razjasniti ovaj slučaj.

Neshvatljivo je da vozačica nije uzela u obzir posebne prometne znakove koje se ističu veličinom i intenzivnom bojom, a koji upozoravaju na krivi smjer

Slučajevi vožnje u suprotnom smjeru na Istarskom ipsilonu iznimno su rijetki i bez teških posljedica. Bilježilo se par izoliranih slučajeva neposredno nakon puštanja u promet punog profila autoceste pred 10-ak godina.

Riječ je bila prvenstveno o neupućenosti vozača, u pravilu starije životne dobi. Teška je konstatacija da je osoba smrtno stradala zbog nedopustivog ponašanja drugog vozača. Nezgoda se desila na punom profilu Istarskog ipsilona na kojem je u posljednje 4 godine prošlo više od 35 milijuna vozila bez prometnih nezgoda sa najtežim posljedicama. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater