TARVISIO

Održana prva od triju utrka Kupa Istre u veleslalomu za rekreativce talijanskom skijalištu; LORENZO KROTA UVJERLJIVO NAJBOLJI NA MEMORIJALU RENZO KOSINOŽIĆ


Mladi 13-godišnji Lorenzo Krota iz Zagreba, apsolutni je pobjednik prve utrke Kupa Istre u veleslalomu koja se, u organizaciji Ski kluba Umag, ovog vikenda vozila na talijanskom skijalištu Tarvisio u regiji Friuli Venezia Giulia. Memorijalna utrka u spomen prerano preminulog člana Ski kluba Umag i državnog demonstratora skijanja Renza Kosinožića iz Nove Vasi kraj Poreča, bodovala se i kao otvoreno prvenstvo Umaga. Od ukupno 39 natjecatelja u deset kategorija, mladi Krota je bio najbrži prešavši stazu za 1:25'01 i ujedno slavio u svojoj kategoriji dječaka. Bojan Božić (senior) iz Umaga je bio drugi, a Tomislav Popović (veterani) treći.

Trenirali na austrijskim stazama

U kategoriji dječaka, iza Lorenza Krote plasirali su se Marko Bokavšek i Vito Celić obojica iz Umaga. U kategoriji juniora slavio je Niko Celić iz Umaga. Umažanka Lucija Vidošević je bila najbrža u kategoriji mlađih djevojčica, a Ema Božić, također iz Umaga, u kategoriji djevojča ispred Katarije Tarasenko iz Novog Sada. Poljanka maja Šebelić je bila najbrža u kategoriji juniorki i osvojila zlatno odličje. U kategoriji dama najbrža je bila Ketty Visintin iz Umaga ispred Aleksandre Tarasenko iz Novog Sada, Jovane Vidošević i Marine Visintin iz Umaga.

Kod starije kategorije muških skijaša bila je žustra borba za postolje. Da su skijaši u kategorijama seniori, veterani i stariji veterani, ozbiljno shvatili ovu utrku, govori i podatak da se na startu u tim trima kategorijama prijavilo ukupno 26 takmičara. Neslužbeno doznajemo da je nekolicina takmičara iz tih kategorija, odlazila na dnevne treninge u Austriju gdje su iznajmljivali privatne trenere i postavljače trening staza. Isti nam izvori potvrđuju da su čak i zakupili privatne skijaške staze koje bi se otvarale, samo za njihove treninge.

No, vratimo se na rezultate utrke. U kategoriji seniora bilo je ukupno devet takmičara koji su rođeni između 1975. i 1994. godine. Među njima najbrži je bio Umažanin Bojan Božić. Na drugo se mjesto plasirao Ivan Štefek, a na treće Robert Birsa obojica iz Umaga. Slijede David Celić iz Umaga, Luka Kalac, Ronald Kosinožić i Igor Laković iz Poreča, Elvis Peršić iz Pule i Marko Sinpsich iz Poreča.

Hrabro se utrkivali unatoč godinama

Gužva je bila i u kategoriji veterana, takmičara koji su rođeni između 1965. i 1974. godine. Njih je bilo ukupno 11, a očekivano je najbrži bio višegodišnji pobjednik u toj kategoriji Tomislav Popović iz Poreča. Da Popović nije želio prepustiti prvo mjesto u svojoj kategoriji, potvrđuje činjenica da je taj skijaš, samo dan ranije došao s dalekog puta, i odmah krenuo na skijašku stazu Tarvisija. Iza Popovića plasirao se Robert Črnjević iz Zaboka. Treće mjesto i brončana medalja pripala je Andreju Hübelu iz Umaga. Iza njih plasiralo se pet Umažana i to Zoran Vorić, Danko Brajković, Luciano Visintin, Boštijan Bokavšek i Mladen Jović. Slijede Dražen Butorac iz Zagreba, Livio Černjul iz Poreča i Manfred Šošter iz Umaga.

Na koncu stižemo i do starijih veterana, takmičara koji su rođeni između 1910. i 1964 godine. Unatoč godinama, raznim artrozama i drugim benignim dijagnozama, na startu se u ovoj "vremešnoj" kategoriji pojavilo šest hrabrih skijaša. Zlatnu medalju osvojio je Josip Franković iz Buja, srebrno odličje pripalo je Dubravku Grgiću iz Umaga, a bronca je pripala Marijanu Široki također iz Umaga. Njaci Široka (66) iz Umaga bio je najstariji takmičar. Uz njega stazu su odskijali i Željko Gocunski i Renato Radin iz Umaga.(Cristian Bruno GALIĆ, Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater