Ivana tena gotovac soldić ostaje iza rešetaka

HAC-ovka koja je pijana usmrtila 19-godišnju studenticu ostaje u zatvoru, sud boji se da ponovno nekog ne pregazi


Vozačici  Ivani Teni Gotovac Soldić (38), koja je prije mjesec dana na pješačkom prijelazu kod splitske bolnice  audijem A3 srušila i na mjestu usmrtila 19-godišnju studenticu iz Čapljine, produljen je istražni zatvor na dva mjeseca zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, doznaje u petak od splitskog Općinskog odvjetništva.

 Odluku o produljenju pritvora donijela je sutkinja istrage splitskog Županijskog suda, a na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva.
 Gotovac- Soldić je prije mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela određen jednomjesečni zatvor nakon što je utvrđeno da je 23. listopada u 21,30 sati izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnjakinja, nakon čega je automobilom pobjegla s mjesta nesreće. Protiv nje je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je izazvala prometnu nesreću i zbog nepružanja pomoći.
Studentica je poginula na raskrižju Puta, ulice iza Nove bolnice, i Poljičke ulice dok je na semaforu prelazila ulicu kroz zeleno svjetlo za pješake i crveno za vozače. Automobil je projurio kroz crveno, udario djevojku i odbacio je, a ozljede su bile toliko teške da je umrla na mjestu nesreće.
 Umjesto da stane, vozačica se automobilom dala u bijeg ne pruživši pomoć stradaloj djevojci, ali očevici nesreće zapisali su broj registarskih pločica automobila te su policiji rekli da ga je vozila plavokosa žena, koja je ubrzo otkrivena. Iako je tvrdila da joj je automobil, koji je pronađen u Kranjčevićevoj ulici, bio ukraden, pokazalo se da to nije istina. Nakon što ju je policija uhitila, izmjereno joj je više od jednog promila alkohola.(H)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini