BOGAT PROGRAM

SUBOTINA PO KORONI - SAMANJ U STOREN GRODE: Buzet u znaku starinske muzike i tradicionalnih jela

| Autor: Promo
Gunjci (Foto: Turistička zajednica Buzet)

Gunjci (Foto: Turistička zajednica Buzet)


Ove subote, 11. rujna, u Starom gradu Buzetu održat će se Subotina po koroni - Samanj u Storen grodu kada će veselom i ispunjenom starogradskom jezgrom odjekivati zvuci starinske muzike, a na punktovima ćete moći razgledati mnogobrojne štandove ručnih radova, te uživati u tradicionalnim jelima ovoga kraja.

Ovogodišnja Subotina, u nešto drugačijem izdanju od dosadašnjih, ali ipak ispunjena trgovcima, mužikantima, artištima, starim zanatima i ugostiteljima oživit će sva Vaša osjetila i vratiti Vas u prošlost i život nekadašnjeg vremena.

Za ulaz nisu potrebne covid putovnice/potvrde. Ulaz na Subotinu po koroni - Samanj u Storen grodu je besplatan. 

Početak programa u 14 sati otvorit će Limena glazba Sokol Buzet, a tijekom dana na svaki puni sat na Trgu Pjacalet bit će nekoliko folklornih nastupa i kazališnih predstava. Novost je da ove godine velike fritaje s tartufima neće biti zbog poštivanja epidemioloških mjera, ali će zato mnogi ugostitelji u ponudi imati fritaju sa svježim tartufom od 15 do 16 sati i od 18 do 19 sati kako bi posjetitelji ipak kušali deliciju ovoga kraja.

Od 20 do 24 sata na starogradskom Trgu Pjacalet započinje zabavni dio programa kada će nas zabaviti Malvazija bend i Sergio Pavat & l'Orchestra istriana, a da subotnja zabava ne bi završila prerano, u podnožju starogradske jezgre od 22 sata ispred caffe bara Green nastupa Skupina Tequila, gdje je ulaz moguć samo uz covid potvrdu/putovnicu ili testiranje po cijeni od 25 kuna.

Osim bogatog programa u subotu, glazbena ponuda u Buzetu bit će bogata i u petak 10. rujna 2021, jer će u sklopu događaja Kaj će ljudi reć? do dugo u noć nastupati Brkovi, Satani i Šajeta. Za navedeni koncert, ispred kafića Green, ulaz moguć jedino uz covid putovnicu ili potvrdu, a omogućena su i testiranja po cijeni od 25 kn.

U petak će glazbene note odjekivati i na drugim lokacijama u Buzetu. S početkom u 19.30 sati u caffe baru Tini moći ćete uživati uz Ko&Ra bend, s početkom u 19 sati u Hotelu Fontani zabavit će vas Duo Kunfin, a u 20 sati u caffe baru Goga moći ćete uživati uz duo Gordan Gregurović & Zlatko Crnković.

Za nedjelju 12. rujna 2021. rezerviran je novi turistički sadržaj Šetnja s Konzulom. Povodom 500.-te obljetnice rođenja Stjepana Konzula u Buzetu svaku nedjelju u rujnu u 17 sati organizirane su besplatne vođene turističke ture starogradskom jezgrom u pratnji kostimiranog lika Stjepana Konzula Istranina. Ove nedjelje 12. rujna s Konzulom možete prošetati u 12 i 17 sati. Početak ture je kraj Male Fontane u Starom gradu Buzetu.

Više informacija na stranici www.tz-buzet.hr

Vidimo se u Buzetu ovog vikenda!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini