Zadnji vikend lipnja

CITTANOVA BLUES ZERO - Glazbeni festival koji na velika vrata vraća kvalitetnu svjetsku glazbu na trg pod zvonikom

| Autor: Glas Istre
Cittanova Blues

Cittanova Blues


Zadnji vikend lipnja u Novigradu obilježit će potpuno novi i svježi glazbeni festival koji na velika vrata vraća kvalitetnu svjetsku glazbu na trg pod zvonikom. Festival Cittanova Blues Zero okreće novu stranicu povijesti što se tiče glazbene prepoznatljivosti grada. 

Ono što je prije 30-ak godina uspješno pokrenuo Boško Petrović, ponovo se vraća s novom ekipom na čelu, s novim - starim blues potpisom. Pobjednici Croatian Blues Challenge   2018. i 2019. godine, Novigrađani Denis Makin i Leo Anđelković (The Screaming Wheels) te Davor Hačić, koji su imali priliku dokazati se u meki bluesa u Memphisu pred strogom blues publikom i pritom oduševiti, ostvarili su dugo sanjani san o blues festivalu u Novigradu, a koji je tek uvertira onog što će se graditi narednih godina. 

Na velikoj pozornici novigradskog glavnog trga, u petak 24. lipnja i subotu 25. lipnja, nastupat će vrsni blues glazbenici iz Hrvatske i Italije te publiku "nahraniti" različitim izričajima blues i rock glazbe dvije, od 21 sat do ponoći. 

PETAK, 24.06.

21:00        Edi east trans blues band 

21:50        Gennaro Porcelli

23:15        Riccardo Staraj and Midnight BB 

0:00         Jam session Pub9 

SUBOTA, 25.06.

21:00        Franco Toro and Marco Pandolfi 

21:50        Barbara Blue 

23:15        The Screaming Wheels

0:00         Jam session Pub9 

Cittanova Blues

Nulta godina festivala, koji će već iduće godine biti sadržajniji i višednevni, dovodi Edija Maružina iz Gustafa i njegov novi bend koji koketira s trance i neo bluesom te istarskim kantom. Nakon njega kreće blues virtuoz na gitari Gennaro Porcelli iz Napulja, predstavnik svjetske "garde" koji je surađivao s Edoardom Bennatom, te jake blues snage s Kvarnera – Riccardo Staraj and Midnight BB. 

Zvijezde druge večeri bit će Barbara Blue, jedna od najistaknutijih blues pjevačica današnjice koja je s legendarnim BB Kingom nastupala do kraja njegove duge karijere, a sada će zasjati uz Davora Hačića, s kojim je ove godine u Americi snimila album. Odmah nakon njih žestoko će nastaviti The Screaming Wheels, koji ove godine ima europsku turneju svoj prvog albuma Istramental, dovršenog u New Yorku i hvaljenog od strane „stručnog uha“, a tu drugu festivalsku večer otvorit će prijatelj novigradske scene, Franco Toro iz Trsta i Marco Pandolfi iz Vicenze, sa starim blues štihom – vokali i akustične gitare. 

Kraj obje večeri začinit će Jam session svih izvođača, a od kojeg možemo očekivati jedinstvenu kreativnu demostraciju okupljenih glazbenih talenata od kojih zavrije krv u žilama. Kome koncerti na trgu neće biti dovoljni, moći će u nastavku noći uživati na „produžecima“ jam sessiona u 9pub – Devetka baru. 

Cittanova Blues

U planu za sljedeće izdanje Cittanova Blues 2023 je produžiti festival na 10 dana sa pregršt cjelodnevnih koncerata, jam sessiona, prezentacija glazbenih instrumenata i popratne tehnike i, ono što je najvažnije, 10-dnevna škola bluesa za sve uzraste sa svjetski poznatim mentorima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini