i-vent VENTILACIJSKI SUSTAVI

Imate li problema s vlagom?

Učinkovito rješenje za život bez vlage i plijesni

(Foto: i-Vent ventilacijski sustavi)

(Foto: i-Vent ventilacijski sustavi)


i-vent ventilacijski sustav je rješenje za izmjenu zraka u vašem domu ili radnom prostoru uz održavanje izvrsne energetske učinkovitosti prilikom grijanja prostora. i-vent sustavi za rekuperaciju topline omogućuju odvod ustajalog, potrošenog zraka, a istovremeno dotok svježeg, čistog odnosno filtriranog zraka.

ivent

Ključne prednosti i-vent ventilacijskih sustava

  • Iznimno efikasan u borbi protiv vlage i plijesni
  • Jednostavna instalacija – novogradnja i starogradnja
  • Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90%
  • Izuzetno niski operativni troškovi
  • Antialergijski filteri - spriječavaju ulazak prašine, peludi i ostalih štetnih čestica izvana
  • Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline
  • Moderan dizajn i laka upotreba

ive4

Koji je glavni "krivac" za vlagu i plijesan u domu?

Naime, većina nas funkcionira na način da provjetravanjem prostorija nastojimo pročistiti zrak u životnom prostoru, ali takvo rješenje može dovesti do dodatnih problema koja nosi pojedino godišnje doba, kao što su komarci ljeti, pelud u proljeće, vlaga te stvaranje plijesni u jesen i hladnoća zimi. Ukoliko ugradite prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama, i otvorite prozore, budući da nema dovoljno pravilne ventilacije, posljedica su problemi radi lošeg zraka u prostoru. U tom slučaju se plijesan pojavljuje oko prozora, kondenzat se skuplja na površinama, višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni.

iiivvv

Kako funkcionira cijeli sustav?

i-vent decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštedjeti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da rekuperatori dovode svježi zrak u životni prostor bez gubitka topline i ventilator Silvento u kupaonici odvodi potrošeni zrak prema van. Sustav automatski kontrolira i održava optimalnu razinu vlage i CO2 unutar doma te se time postiže kvalitetan zrak. Znamo da svježina, odgovarajuća vlažnost i pravi omjer CO2 i kisika jačaju imunološki sustav. Kvalitetan zrak sprječava stvaranje vlage, plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu života. i-vent ventilacijski sustav je efikasno, dugoročno rješenje protiv vlage u svakom prostoru.

ive3

Za više informacija posjetite našu web stranicu: www.i-vent-hrvatska.com

Za život bez vlage i plijesni Za bolju kvalitetu života!

ivve4


Podijeli: Facebook Twiter