TEŠKA GODINA
KAKO JE ISTARSKA POLJOPRIVREDA PREŽIVJELA KORONAKRIZU "Uspjeli smo da grožđe ne ostane neobrano i nijednu litru mlijeka nismo bacili!"
U svim sektorima poljoprivrede, osim naravno onih koji se bave živim životinjama, proizvodna sezona bliži se kraju, sve su važnije kulture obrane, uskladištene ili prerađene, u vrtovima i plastenicima će se još neko vrijeme brati zeleno povrće koje kasnije dozrijeva, zemlja se počinje pripremati za sljedeću sezonu, ponešto treba i posijati prije nego krenu zimske hladnoće, i pravo je vrijeme da podvučemo crtu pod jednu izrazito tešku poljoprivrednu godinu u kojoj je korona-kriza poremetila za proizvođače najvažniji proces u njihovom cjelogodišnjem napornom radu: plasman njihovih proizvoda do konačnog kupca odnosno potrošača. U rezimeu će nam svojim podacima, ocjenama i procjenama pomoći Ezio Pinzan, pročelnik županijskog Odjela za poljoprivredu. Njegova je procjena da je na početku najvažnije istaknuti stvari koje su za istarsku poljoprivredu najvažnije: masline i vino.