ULJANIK

Saša Kolić, trener drugog kluba u Puli: "DAJEMO PRILIKU MLADIMA BEZ OPTEREĆENJA I PRITISKA, SIGURAN SAM DA ĆEMO BITI SVE BOLJI KAKO PRVENSTVO BUDE ODMICALO"

Bili smo svjesni već na kraju prošle sezone da će nas napustiti određen broj igrača prve momčadi i svjesno smo išli na pomlađivanje prve momčadi iz našeg omladinskog kadra. Naš plan za novu sezonu je dati priliku mladima bez ikakvog opterećenja i pritiska ostvarenja rezultata, ali naravno da želimo uvijek biti što bolji i napredovati. Kako smo mi okosnicu momčadi ustvari zadržali, siguran sam da ćemo, kako prvenstvo bude odmicalo, biti sve bolji i bolji, kaže trener "brodograditelja" Saša Kolić

| Autor: Goran ROJNIĆ
ODRADIO ZAHVAT NA KOLJENU - Sandi Mofardin (snimio Milivoj MIJOŠEK)

ODRADIO ZAHVAT NA KOLJENU - Sandi Mofardin (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Od šest istarskih "trećeligaša" koji se ustvari natječu u četvrtom rezredu hrvatskog nogometa najviše promjena u momčadi doživio je Uljanik, drugi klub Pule koji je oduvijek bio nepresušni rasadnik talenata. Momčad s Verude ovog je ljeta napustio napadački dvojac Nikola Prelčec, koji se preorijentirao na futsal, i Elvis Trešnjić (Karlovac), kao i vrlo dobri stoper Johnson Marshal (Opatija) te Mateo Petrović (Medulin 1921).

Otišli su i mladi Noel Žiković (Jadran) te vratar Matija Kraljević i Luka Bogdan, a i već dogovoreni Ivan Giljanović umjesto na Verudu otišao je put četiri rijeke u Karlovac. No, kao što inače velikim brojem "klinaca" puni omladinski pogon pulskog prvoligaša Istre 1961, tako su ovog puta "brodograditelji" posegli u vlastiti omladinski pogon i prvoj momčadi priključili najnadarenije mlade igrače. Kako je Uljanik i inače ispunjen gotovo u cijelosti pulskim igračima, tako će i sada pulski mladi igrači dobiti priliku na seniorskoj razini.

- Bili smo svjesni već na kraju prošle sezone da će nas napustiti određen broj igrača prve momčadi i svjesno smo išli na pomlađivanje prve momčadi iz našeg omladinskog kadra. Želja nam je i inače priliku pružiti igračima mlađeg godišta, a kada se nisu realizirali neki željeni dolasci, jer svjesni smo da ne možemo parirati nekim klubovima četvrtoligaškog društva, pa i iz ŽNL, koji značajno plaćaju igrače, okrenuli smo se vlastitom kadru i po treninzima vidim da nismo pogriješili jer mladi igrači su vrlo talentirani, pogotovo bi izdvojio da se ističu Lozančić i, posebno, Posavec, oba 2005. godište, kaže nam u uvodu trener Uljanika Saša Kolić, koji još uvijek nije zgotovio prijelazni rok s obzirom na veliki broj odlazaka prvotimaca.

- U pregovorima smo, i nadam se da ćemo do kraja tjedna realizirati oko dolaska vratara Tonyja Macana, a doći će nam i dva arapska igrača kojima ćemo popuniti kadar. To je ista "kombinacija" kakvu je koristio porečki Jadran. U potrazi smo za još jednim napadačem, pozicijom gdje smo najtanji u kadru. Trenutno nismo u potpunosti kompletni na treninzima, Mofardin je obavio artroskopiju koljena, Krasnići "šivanje" meniskusa, a neki igrači zbog poslovnih obaveza ne stižu na sve treninge, ali siguran sam da ćemo se u tom segmentu kompletirati i sve će krenuti svojim tijekom. Naš plan za novu sezonu je, kao što sam rekao, dati priliku mladima bez ikakvog opterećenja i pritiska ostvarenja rezultata, ali naravno da želimo uvijek biti što bolji i napredovati.

Kako ističe Kolić, u pomlađenom kadru je, primjerice, Veličković koji je već odradio u seniorskom pogonu prošlu sezonu, a usto su ozbiljnom bavljenju nogometu vratili Parezanovića, za kojeg će se, navodi trener momčadi s Verude, vidjeti koliko će mu trebati da se uklopi u "ozbiljniju" momčad nakon "amaterske avanture".

"Brodograditelji" će novu sezonu otvoriti 27. kolovoza, gostovanjem na Krku, nakon čega im slijedi dvoboj na Verudi protiv Vinodola, a potom prvi istarski derbi protiv novajlije u ligi Medulina 1921.

- Nekako se nameće, ulaskom Jadrana u jedinstvenu Treću ligu, da se, svi mi ostali koji smo bili iza njih prošle sezone, borimo za vrh. No, znam da se Krk pojačao, isto i Vinodol, ali i drugi klubovi. Doduše, potrebno je vrijeme da se igrački sve posloži u novoj momčadi. Kako smo mi okosnicu momčadi ustvari zadržali, siguran sam da ćemo kako prvenstvo bude odmicali biti sve bolji i bolji. Vjerujem da će liga biti zanimljiva, čini mi se da se podigla kvaliteta natjecanja, a i navedena jedinstvena Treća liga će i našem rangu donijeti dobrih stvari jer je ovo natjecanje sada pravi razvojni put ka nekom višeg rangu, smatra trener "brodograditelja".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom