NAKON PORAZA OD ENGLESKE

REPREZENTACIJA PONOVO U ROVINJU. Dalić objasnio koji je veliki minus tog kampa

| Autor: Glas Istre
Zlatko Dalić na Valbruni (snimio M. MIJOŠEK)

Zlatko Dalić na Valbruni (snimio M. MIJOŠEK)


Nakon poraza od Engleske hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u svoju bazu u Rovinj, odakle će ići u Glasgow na utakmicu drugog kola protiv Češke, koja je na rasporedu u petak u 18 sati.

"Nećemo puno pokvariti atmosferu. Izgubili smo od jednog od favorita Eura. Bit ćemo, nadam se, u boljem stanju. Nismo bilo dovoljno kvalitetni, dovoljno dobri za pobjedu. Vjerovao sam da ćemo izdržati pritisak i onda ući u ravnopravnu utakmicu. Utakmicu kakva je i bila do one greške gdje smo kasnili svi za pola koraka i primili gol. Nismo bili dobri za pobjedu, ali niti puno lošiji od Engleza. Svjestan sam i potpuno mi je jasno da nismo dobri prema naprijed. Fali nam više akcija, više dubine i ulazaka u prostor. To je problem kojeg sam svjestan, moramo ga riješiti, a ako ga ne riješimo - neće biti dobro. Taktički smo odigrali jako dobru utakmicu. Engleze smo sveli na dva udarca prema golu", kaže Dalić.

Dadao je da ne razmišlja o tome da drugo mjesto donosi bolji raspored.

"Razmišljam samo o tome da prođemo grupu. A onda slijedi nokaut faza... Mi moramo misliti o sebi, popraviti igru prema naprijed. Neće biti lako ni protiv Škotske i Češke. Ja sam optimist, pa ne mogu biti pesimist nakon Belgije i Engleske", rekao je Dalić.

"Protiv Češke se moramo postaviti ofenzivnije, pogotovo jer vidimo da štekamo u napadu, da nas je malo u završnici i da nemamo ulazak u prazan prostor i okomitih lopti. Poradit ćemo na tome. Moramo izvući maksimum, treba nam pobjeda", rekao je Dalić.

Odgovorio je i na pitanje kako je u kampu u Rovinju, koji je ispao prinudno rješenje nakon što je otpao kamp u Škotskoj.

"Prezadovoljni smo uvjetima. Hotelom, hranom, terenom, ali nemamo svoj mir. Evo, na primjer, napisali ste da Dalić sprema iznenađenje, a onda na naslovnicama dva dana prije objavili sastav za Englesku. Gleda se trening i onda se piše... Tako da nemamo taj mir, a to je problem tog kampa da nemamo mir, da ne možemo biti zatvoreni. To sigurno nije dobro, ali nije to sad neki razlog. To ja ne mogu promijeniti i što je, tu je", rekao je Dalić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater