PROBLEMI NA STARTU

PULSKI PRVOLIGAŠ SUTRA PROTIV GORICE KREĆE U NASTAVAK SEZONE Niz od tri domaća susreta u osam dana zeleno-žuti počinju BEZ TROJICE STANDARDNIH IGRAČA

Izuzevši stopera Josipa Šutala, u zeleno-žutoj svlačionici nije osvanulo niti jedno novo lice, a usto trener pulskog "fenjeraša" na samom startu neće moći računati na trojicu igrača koje je sigurno vidio u početnoj postavi, bolesnog Ivana Lučića te ozlijeđene Petra Bosančića i Gedeona Guzinu

| Autor: Ivica CEROVAC
Starter na lijevom boku - Sergio Gonzalez (Snimio Dejan Štifanić)

Starter na lijevom boku - Sergio Gonzalez (Snimio Dejan Štifanić)


Nogometaše Istre 1961 još samo današnji trening na "Drosini" dijeli od početka drugog dijela sezone, u kojeg ulaze domaćim ogledom protiv Gorice. Dvotjedne pripreme su prohujale, izuzevši stopera Josipa Šutala u zeleno-žutoj svlačionici nije osvanulo niti jedno novo lice, a da bi se sve lijepo zaokružilo, trener pulskog "fenjeraša" na samom startu neće moći računati na trojicu igrača koje je sigurno vidio u početnoj postavi, bolesnog Ivana Lučića te ozlijeđene Petra Bosančića i Gedeona Guzinu.

Dodatne bore na čelo Fausta Budicina priskrbila je predstava njegovih pulena na posljednjem susretu Arena Cupa, u kojem ih je u potpunosti nadigralo Međimurje, klub koji zauzima 12. poziciju na ljestvici Druge HNL. U taj je ogled odlučio krenuti s igračima koji su na dvije prethodne utakmice, sa Šibenikom i Lokomotivom, imali manju minutažu, ali umjesto da mu svojim pristupom na terenu pokažu da su bili nepravedno zapostavljeni, reakcija nekih od njih bila je dijametralno suprotna. Trud je zamijenilo durenje i stoga ne čudi ljutnja, koju Budicin po okončanju susreta nije ni pokušao sakriti. Svjestan je nekadašnji kapetan Istre 1961 kako je pred njim teška borba u kojoj će se moći osloniti samo na članove svog stručnog stožera i igrače te želi li iz nje izići kao pobjednik, jedan od ključnih čimbenika bit će atmosfera unutar svlačionice. U trenutačnoj gužvi koja u njoj vlada, teško će ona dostići željeni nivo, jer uvijek će se pojaviti neki igrač koji će, možda i s pravom, smatrati kako ne zaslužuje biti u drugom planu. Upravo je stoga Budicin insistirao da mu se nagomilani igrački kadar smanji.

Pomirio se Budicin da će u drugi dio prvenstva krenuti s igračima s kojima je zaključio prvi, što je daleko od kvalitete potrebne da se bez prevelikih turbulencija sačuva prvoligaški status, ali izgleda kako se s takvim razmišljanjem definitivno ne slažu u Vitoriji. Očito je kako Baski nisu ništa naučili iz prve dvije pulske sezone, u kojima se za ostanak u društvu najboljih moralo raditi prekovremeno, i to tek nakon što se jedan od konkurenata "raspao" te direktno spustio u niži rang.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom