FUTSAL

Puljani posložili momčad i 17. kolovoza kreću s pripremama za novu sezonu. Valter Cetina: Zadovoljan sam što smo uspjeli zadržati sve domaće dečke

Želja nam je da u Ligi prvaka uđemo u Top 16 europskih klubova, dok ne volim decidirano reći kako ćemo u domaćem prvenstvu napasti prvo mjesto, već jedino da ćemo raditi, trenirati i patiti se, pa neka rezultat na terenu dođe kao plod svega toga, rekao je predsjednik Futsal Pule Stanoinvesta

| Autor: Ivica CEROVAC
UDOMAĆIO SE U PULI - Robert Grbić (foto Goran Sebelic / CROPIX)

UDOMAĆIO SE U PULI - Robert Grbić (foto Goran Sebelic / CROPIX)


Futsal Pula Stanoinvest će pripreme za novu sezonu, svoju drugu u najjačem hrvatskom razredu, započeti 17. kolovoza. Prvu prozivku odradit će Nijaz Mulahmetović, koji je na trenerskoj klupi zamijenio Franu Despotovića i u odnosu na prošlu godinu na raspolaganju neće imati dvojicu golmana Žarka Luketina i Franka Jamičića, Miloša Stojkovića i kapetana Gorana Uroševića, koji je odlučio zaključiti svoju futsal karijeru. Prazninu na golmanskim pozicijama popunit će Darko Milanović i Florijan Cindrić, internacionalni štih momčadi osnažit će Igor Osredkar i Bernardo Di Fonzo, a pulske boje branit će i jedno poznato lice, Nikola Prelčec koji je travnjak odlučio zamijeniti parketom.

- Ako sam nečim zadovoljan, to je činjenica da smo uspjeli zadržati sve domaće dečke, nije krio Valter Cetina, predsjednik Futsal Pule Stanoinvesta. - Ostao je i Robert Grbić, koji je praktički domaći jer se sa suprugom i djetetom doselio u Pulu te je kupio ovdje stan, znači naš je. Zadržali smo i Ivana Šulentića kojem će ovo biti treća sezona s nama te se i on ovdje udomaćio, a naša želja je bila da ostanu i Luketin i Stojković, ali nismo je uspjeli ostvariti. Luketin se zbog privatnih razloga odlučio vratiti kući i u tom nam je trenutku golmanska pozicija bila primarna te smo doveli Milanovića, na kojeg smo "potrošili" jedno mjesto rezervirano za stranca. U momčadi mogu biti samo dvojica igrača izvan Europske unije i s te strane nije bilo problema za Osredkara koji je Slovenac, dok Argentinac Di Fonzo ima talijanske papire, za razliku od svog zemljaka Thomasa Baisela. On se također vodi kao stranac i stoga nismo imali prostora da zadržimo Stojkovića.

Novi trener nije nepoznato ime u ovim krajevima, jer je za vrijeme svoje igračke karijere jednu polusezonu branio boje Potpićna.

- O Mulahmetoviću smo čuli sve najbolje, da je riječ o vrhunskom profesionalcu i radniku koji zna puno o futsalu. Nismo htjeli dovoditi čovjeka koji će uz neki posao odrađivati tri treninga tjedno, već trenera koji će biti na raspolaganju za dva treninga dnevno. Od Mulahmetovića ćemo tražiti da od igrača zahtijeva maksimum, prati naše misli i provodi ih u djelo, a da pritom sve bude na nekom ozbiljnom nivou, od početka do kraja, istaknuo je Cetina, osvrnuvši se i na bivšeg trenera.

bvdys

NEMA VEĆE MOTIVACIJE OD LIGE PRVAKA - Valter Cetina (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

- Despotović je svoj posao odradio vrhunski, tu nema što da se priča. Na kraju krajeva, to pokazuje i ostvareni rezultat jer je s puno dečki koji su prvi put igrali na ovom nivou stigao do finala doigravanja. Svojom mirnoćom, karakterom i razgovorom s njima promijenio im je svijest i način bavljenja ovim sportom, prenio im da trebaju raditi na sebi i stvarno je napravio dobar posao. Na žalost, imali smo drugačije poglede i nismo se uspjeli dogovoriti za nastavak suradnje. Ostaje žal jer je upoznao dečke, ali nije bilo drugog načina osim da se raziđemo.

Despotović je definitivno visoko podigao letvicu očekivanja i Mulahmetoviću sigurno neće biti lako dostići rezultate svog prethodnika, a još će teže biti Milanoviću, koji će morati nadomjestiti Luketinov odlazak.

- Gledamo li samo fazu igre, tu je Milanović sigurno puno bolji od Luketina. Usudio bih se reći da je na Balkanu broj jedan što se tiče igre nogom, jer ima stvarno vrhunsku ljevicu i kad opali loptu u igri, to je prava bomba. U golmanskom dijelu sigurno nije na Luketinovoj razini, ali dovoljno je dobar da bude prvi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine s kojom je nastupio na Europskom prvenstvu. S jačim utakmicama i igrači postaju bolji te Milanović sigurno ne može biti loše rješenje, uvjeren je Cetina, kao i u to da će Milanović Puljanima donijeti iskustvo u zadnjoj liniji koje će dodatno osnažiti slovenski reprezentativac Osredkar.

- To iskustvo nam je sigurno trebalo prošle sezone te je možda bilo i ključan faktor u finalnoj seriji. S Osredkarom ćemo ga dobiti, a usto će naši mladi igrači, za koje vjerujem da će u narednim godinama biti nositelji igre ovog kluba, od njega moći puno naučiti i postati još bolji nego što su sad. On ima već 36 godina, ali riječ je o iznimnom profesionalcu u svim segmentima, od načina života i odnosa prema sportu, do rada i motiva, pa kod takvih igrača godine ispadnu samo broj.

Argentinska kolonija u pulskoj momčadi ove će se sezone poduplati.

- Di Fonzo je U-21 reprezentativac svoje zemlje o kojem smo čuli sve najbolje. Dolazi po preporuci istog menadžera koji nam je preporučio Baisela, a on se ispostavio kao vrhunsko pojačanje, odlično se uklopio u naše redove i odlučili smo ga zadržati. Ako Di Fonzo bude barem donekle kao on, napravili smo odličan posao, a činjenica da će ga u Puli dočekati zemljak trebala bi mu pomoći u lakšoj prilagodbi. Mlad je dečko i sigurno će biti iznimno motiviran, gladan pobjeda, uspjeha i dokazivanja, jer ovo će mu biti prvi izlet u Europu i željet će se pokazati u najboljem svjetlu, naglasio je Cetina, koji se složio s konstatacijom kako je aktualni igrački kadar na papiru jači od lanjskog, a usto su mladi domaći dečki iskusniji za godinu dana igranja u najjačem razredu.

- Sigurno da imamo bolju momčad nego prošle sezone i kako smo je slagali, tako su naši apetiti počeli rasti. Igrat ćemo Ligu prvaka od čega nema veće motivacije i želja nam je da uđemo u Top 16 europskih klubova. To nije upitno, dok ne volim decidirano reći kako ćemo u domaćem prvenstvu napasti prvo mjesto, već jedino da ćemo raditi, trenirati i patiti se, pa neka rezultat na terenu dođe kao plod svega toga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini