NOGOMET

Predstojeće prvenstvo Druge ŽNL bit će, po svemu sudeći, vrlo zanimljivo. Arne Peruški u istom sastavu u obranu naslova, Štinjan najozbiljniji (protu)kandidat

  Štinjan je definitivno najviše ulagao u igrački kadar, i to ne samo onaj seniorski. Da bi bio spreman za ulazak u Prvu ŽNL, klub je od susjeda s Velog Vrha doveo kompletnu momčad juniora, jer ona Velovršanima za nastup Četvrtoj NL NS Rijeka nije potrebna. Stoga se od Štinjana sada može očekivati borba za prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji

| Autor: Boris VIDULIN
Još uvijek nema ambicija za viši rang, ali želi obraniti naslov - momčad NK Arne Peruški (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Još uvijek nema ambicija za viši rang, ali želi obraniti naslov - momčad NK Arne Peruški (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Zanimljivo će ove sezone biti i u Drugoj ŽNL. Liga i dalje broji 14 momčadi, nekoliko njih se pojačalo, nekoliko njih u natjecanje je prijavilo mlađe dobne kategorije kao uvjet za nastup u višem rangu pa se može očekivati velika borba za prvaka, ali i za ulazak u Prvu ŽNL. Nažalost, Arne Peruški kao prvaci lige nisu radili u tom smjeru pa će im i dalje biti onemogućeno da, ukoliko to izbore, postanu dio elitnog nogometnog razreda u Istri.

- Ni ove godine nećemo moći iskoristiti eventualan dobar plasman jer nećemo imati mlađe dobne kategorije u natjecanju. Nažalost, situacija je takva, a iskreno, ne želimo to ni forsirati. Mislim da je preče da se klub vrati na svoje igralište. Obećanje načelnika Općine Marčana o obnovi igrališta Šagarela postoji pa se nadamo da će se to u dogledno vrijeme i dogoditi. Tek kad se sredi teren i prostorije kluba može se razmišljati i o uključenju djece u natjecanje, smatra trener Arne Peruški Adriano Belli.

U novu sezonu ulaze kao prvaci.

- Činjenica je da ćemo biti lovina, svakome je biti drago pobijediti prvaka pa će nam zasigurno biti i teže. Odlazaka nema, mislim da neće biti ni novih lica jer kad si najbolji onda nema potrebe ništa mijenjati. Dakle, ostajemo u istom sastavu i pokušat ćemo obraniti naslov, ali to nam nije nikakav presing, otkrio je Belli.

Za razliku od njih, viceprvak Dajla je registrirala 14 novih igrača u kategoriji pionira, što je znak da ima veće ambicije nego prethodne sezone. U prvoj momčadi zasad je samo jedno novo ime, Mehmed Mujanović koji je dosad igrao u Maglaju (BiH) u trećem nogometnom razredu. U Kašteliru su pak zasad promijenili samo trenera; umjesto jednog od najdugovječnijih trenera u Istri Darka Zdrilića koji će se posvetiti treniranju samo mlađih kategorija, novo ime na klupi je dosadašnji kapetan Petar Benčić. Novih igrača još uvijek nema. U gornjem djelu ljestvice prošle sezone završio je i Vodnjan koje je u pripremni period poveo također novi trener, Zoran Peruško, a njemu su priključena i dva bivša domicilna igrača, Rober Deak i Daniel Šimičević (oba Banjole ) te Marin Sić (Croatia D. Obrež). Za vjerovati je da će se u kadru i pojaviti još pokoje ime.

Brtonigla NV ima pet novoregistriranih igrača, Mihael Visinski (Buje), Dario Pečar (Babići 1947), Mateo Radešić (Buje), Alne Đureš (Podgorje) te Marko Mihalj (Petrovija), a budući da i dalje nemaju omladinske kategorije, rezultatske ambicije kluba nisu naglašene. Štinjan je definitivno najviše ulagao u igrački kadar, i to ne samo onaj seniorski. Da bi bio spreman za ulazak u Prvu ŽNL, klub je od susjeda s Velog Vrha doveo kompletnu momčad juniora, jer ona Velovršanima za nastup Četvrtoj NL NS Rijeka nije potrebna. Stoga se od Štinjana sada može očekivati borba za prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji. Imena poput Miralema Rešidovića, Nebojše Topreka, Michela Bobića (svi Banjole), Denisa Bošnjaka (Vrsar), Josipa Vazgeča (Marčana), Antona Macana (Hrašče) i Gorana Uroševića (Futsal Pula) garantiraju upravo to.

- Mogu otvoreno reći da se smatramo favoritima i da želimo biti prvi. Doveli smo neka imena koja to mogu garantirati, ali to nam neće ništa značiti ako se ne pokažemo na terenu koji je jedino mjerilo. Dakle, potencijal postoji i bilo bi čudno da kažemo da nas promocija ne zanima. Nećemo smatrati neuspjehom ako se to ne dogodi, ali ćemo tome stremiti. Iz tog smo razloga uz pomoć Velog Vrha oformili cilju. Iduće godine klub ima 90 godina djelovanja i mislim da mu igrači i treneri, odnosno uprava kluba ne mogu podariti bolji poklon od naslova prvaka i ulaska u Prvu ŽNL, rekao je predsjednik kluba Ronald Kontešić koji nije skrivao entuzijazam uoči početka sezone te naglasio da je sada sve na igračima i treneru Predragu Ivanoviću.

Plomin je prošle sezone muku mučio s brojem igrača pa je klub odlučio povećati njihov broj. Za sada su došla osmorica novih. Naime, Plomin je iskoristio neigranje kluba iz Nedešćine i dovep Ajdina Agića, Tonija Hrelju, Nika Fonovića te Dorijana Licula (svi Jedinstvo O.), Manuela Smilovića i Patrika Horvata (oba Potpićan U.72), dok su Marko Vojić i Nino Peršić povratnici na travnjake nakon osam, odnosno četiri godine. Uz već prije spomenuti Kaštelir L., Petrovija, Puris, Buzet i Kanfanar još uvijek nemaju ni jedno novo ime na popisu, ali je teško očekivati da će tako i ostati, budući da su ih neki igrači napustili.

Nova imena u ligi su Istra Tar, Marčana i Vižinada. Potonji dvojac je netom ušao u ligu i sigurno će na krilima entuzijazma pokušati zadržati pobjednički mentalitet, dok su igrači iz Tara pomalo deprimirani zbog ispadanja, ali upravo u tome mogu vidjeti priliku za novi uzlet. Trenutno ni oni nisu angažirali, barem ne službeno, neko novo ime, dok su u Marčani i Vižinadi, sasvim razumljivo, malo agilniji. Tako će dres Marčane nositi i Andria Šnur (Banjole), Luka Birkić (Ližnjan) te reaktivirani Alen Bahor koji je zadnji put nastupao za Pula ICI 2019 godine. Na igralištu Fabrika u Vižinadi nova su lica Stiven Kocijančić (Kaštelir L. ) i Mateo Ritoša (Višnjan 1957).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini