HRVATSKI NOGOMETNI REKORDER

OSTVAREN NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI PULSKOG KLUBA: Rocco Žiković, 16-godišnji nogometaš Istre 1961, potpisao za Red Bull Salzburg za vrtoglavi iznos!

| Autor: Ivica CEROVAC
U novom dresu - Rocco  Žiković

U novom dresu - Rocco Žiković


Jučer ujutro, točno u 11 sati, stavljen je potpis na najveći transfer u povijesti pulskog prvoligaša, ali i cijele HNL za tako mlade igrače. Dosadašnji kadet Istre 1961 Rocco Žiković je s tek napunjenih 16 godina (21. siječnja) postao članom austrijskog giganta Red Bull Salzburga. Potpisao je ukupno na šest i pol godina, a transfer je vrijedan nevjerojatnih dva milijuna eura koji s bonusima, zavisno o broju utakmica, može narasti do nestvarnih četiri milijuna eura.

Otac Igor, bivši igrač i današnji član pulskog kluba, i Rocco Žiković u Salzburg su stigli u ponedjeljak i cijeli dan proveli na pregledima. Naime, Rocco je 10. listopada operirao koljeno i trenutno je još u fazi rehabilitacije. No, prošao je sve liječničke preglede i jučer potpisao ugovor na ukupno 6,5 godina. Potpisao je dvogodišnji ugovor i odmah zatim na još četiri i pol godine.

Kako je došlo do ovog senzacionalnog transfera? Skaut kluba iz Salzburga primijetio je Rocca u dresu reprezentacije na osječkom turniru "Vlatko Marković", gdje je mladi Žiković bio kapetan Hrvatske i najbolji igrač, igrajući na poziciji stopera. Uslijedio je poziv skauta koji ga je potom preusmjerio predstavnicima austrijskog kluba i samo se čekalo da napuni 16 godina pa da se transfer iz Istre 1961 u RB Salzburg i realizira.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of