ISTRA 1961

NEDOSTAJE ŠIRINA KADRA Garcia: Zadovoljan sam s 20-25 minuta igre u drugom poluvremenu

| Autor: Ivica CEROVAC
PULJANI SE NISU PREDALI BEZ BORBE - Dvoboj Slavka Blagojevića i Domagoja Pavičića (Snimio Matija Đanješić / Cropix)

PULJANI SE NISU PREDALI BEZ BORBE - Dvoboj Slavka Blagojevića i Domagoja Pavičića (Snimio Matija Đanješić / Cropix)


Nogometaši Istre 1961 nisu uspjeli drugi put u ovoj kalendarskoj godini neporaženi napustiti Rujevicu. Utakmica odigrana 14. veljače okončana je rezultatom 1:1, čime su "zeleno-žuti" prekinuli niz od četiri poraza s onu stranu Učke, no ove nedjelje, kad su jedna nasuprot druge stale poprilično promijenjene momčadi, nisu bili ni blizu tog dosega.

U startnoj pulskoj postavi bila su samo četvorica igrača koji su prije nešto više od pet mjeseci kod Danijela Jumića krenuli od prve minute (Lučić, Navarro, Perković, Blagojević), uz Lisicu koji je tom prilikom zaigrao u samoj završnici susreta. Slična situacija bila je i kod Riječana, jer je Goran Tomić od Simona Rožmana "prepisao" Tomečaka, Smolčića, Mudražiju i Pavičića, a Drmića koji je tom prilikom na teren ušao u 83. minuti, promovirao u startera i - pogodio.

Na ruku Puljanima išla je činjenica da su Riječani u četvrtak navečer odradili protiv Gzire zahtjevnu utakmicu, ne toliko zbog kvalitete protivnika, koliko zbog vremenskih uvjeta u kojima je ona odigrana te putovanja do Malte i natrag. Nakupio se umor, pa je Tomić startne stopere Galovića i Escovala pustio pokraj sebe na klupi, a usto je zbog zdravstvenih problema u vidu ozljeda i koronavirusa ostao bez nekoliko bitnih karika na čelu s Murićem, najboljim akterom ogleda s Goricom. Dovelo je to i do promjene formacije, pa je Rijeka umjesto s četvoricom, zaigrala s trojicom igrača u zadnjoj liniji - Velkovskim, Krešićem i Smolčićem.

Svima je to bio ovosezonski debi i to se u startu činio kao još jedan plus za Istru 1961, koja je u odnosu na ogled s Hrvatskim dragovoljcem doživjela tek dvije promjene. Umjesto Ivančića, koji je zbog ozljede otpao u "pet do podne", uskočio je mladi Lisica i odradio više nego solidnu predstavu te nadoknadio izostanak iskusnijeg suigrača. Druga izmjena bila je trenerska odluka koja je bila u potpunosti logična, jer je Gonzalo Garcia odlučio Daničića, koji je odradio kompletne pripreme i zacijelo bolje pohvatao sve njegove zahtjeve, pretpostaviti Marinu, koji je tek prije desetak dana stigao na "Drosinu" i, silom prilika, odmah debitirao protiv Hrvatskog dragovoljca.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini