ISTRA 1961

Najbolji strijelac pulskog prvoligaša u prvom dijelu sezone hvata zalet nakon preležane korone

| Autor: Ivica CEROVAC
Dion Drena Beljo (Snimio Milivoj Mijošek)

Dion Drena Beljo (Snimio Milivoj Mijošek)


Jedan od igrača koji se, silom prilika, nije pojavio na početku zimskih priprema Istre 1961 bio je Dion Drena Beljo, a razlog njegovog izostanka ne treba dvaput pogađati. Naravno, riječ je o koronavirusu koji je "napao" najboljeg strijelca pulskog prvoligaša u prvom dijelu sezone i tako mu, neplanirano, produžio zimsku pauzu.

- Baš me dobro uhvatilo, imao sam povišenu temperaturu i tri dana skoro nisam mogao ni iz kreveta ustati. Osjetio sam simptome odmah nakon Nove godine, a kako je u to prazničko vrijeme bila gužva kod doktora, dobio sam termin za PCR tek nakon četiri dana i nalaz je bio pozitivan te sam morao u samoizolaciju. Srećom, ona mi se računala od prvog dana kad sam osjetio simptome, ali i to je bilo dovoljno da zakasnim na početak priprema koji je bio zakazan za prošli ponedjeljak, a ja sam u Pulu stigao tek u četvrtak, prisjetio se Dion Drena Beljo. - Dogodila mi se ta korona u najgore vrijeme, jer sam neposredno pred povratak morao stati s individualnim treninzima koje sam odrađivao kod kuće po programu što su nam ga poslali iz kluba. Shodno s time, očekivao sam da ću kad se priključim momčadi biti u gorem stanju nego što jesam, ali moram priznati da se dobro osjećam i da me korona nije previše unazadila. Zacijelo je tome pomogla i činjenica što praktički nisam ni stao s treninzima tijekom pauze, jer mi je postalo normalno da svaki dan nešto odradim te mislim da bih za prvo kolo i Goricu trebao biti sto posto spreman.

Gledamo li prijateljske utakmice, tu Beljo nije u prevelikom zaostatku jer su prvu na "Arena Cupu" protiv Žarkova i tako igrali juniori. Dan kasnije on se priključio suigračima i gledao ih u dvoboju s Forestom, da bi u trećem kolu napokon zaigrao protiv Šibenika.

- Po dolasku sam prva dva-tri dana radio sa strane s kondicijskim trenerom, kako bih nadoknadio propušteno i nisam igrao protiv Rumunja, već sam umjesto toga odradio trening, a onda sam se potom u potpunosti priključio momčadi. Ovo su malo netipične pripreme jer nema vremena da se one rastegnu na mjesec i pol te se tome moramo prilagoditi i izvući najbolje što se može. Samim tim, treninzi su prilagođeni i na njima se jako radi te je normalno da se i umor osjeti. Odradio sam s Osijekom nekoliko seniorskih priprema i nema tu prevelikih razlika, a ono što me veseli je da i uz sve ove probleme s koronom podnosim napore i dobro se osjećam, pogotovo zadnjih par dana, istaknuo je Beljo. - Kako sam u ponedjeljak odradio prvi pravi trening, a već smo drugi dan igrali protiv Šibenika, trener mi je odmah rekao da nećemo ništa riskirati te da će me polako uvoditi unutra. Stoga je za tu utakmicu podijelio minutažu između nas trojice centralnih napadača i svaki je dobio po pola sata, a ja sam krenuo prvi. Moram priznati da je bio malo čudan osjećaj kad sam već nakon 30 minuta morao izići, ali takav je bio dogovor i svjestan sam da je trener tako postupio prije svega zbog preventive.

U tih pola sata što je Beljo proveo na terenu, vidjelo se kako se zaželio lopte, ali i da pauza nije ostavila previše traga na njemu. Mrežu je uspio zatresti samo s vanjske strane, ali bez obzira što se nije upisao među strijelce, odradio je jako dobru predstavu, kao uostalom i kompletna zeleno-žuta momčad.

- Stvarno smo dobro izgledali na terenu i odigrali finu utakmicu protiv Šibenika, čiji je trener više od 70 minuta na terenu držao udarnu momčad. I mi smo krenuli s nominalno prvim sastavom, ali za razliku od Šibenika koji praktički nije imao niti jedan bitan izostanak, nama nisu igrali Blagojević, Galilea, Navarro i Matić, plus Bande i Mahmoud koji su na Afričkom kupu nacija, a usto je Ivančić ušao tek u drugom poluvremenu. Bez obzira na to, bili smo dominantni, pogotovo u tih prvih 60 minuta kad smo trebali voditi i s više od 1:0. Osim mene, prilike su propustili Mišković i Lisica, pogodili smo i gredu, a usto je Lisica imao onaj odličan ubačaj nakon kojeg bismo sigurno zabili da jedan protivnički igrač u zadnji čas nije uklizao i izbio loptu u korner. Baš je dobro bilo, a vjerujem da će biti sve bolje i bolje kad prvenstvo krene, smatra Beljo. - Nije bilo puno skrivanja, premda je u pripremnim utakmicama drugačiji naboj i ne može se puno toga vidjeti iz njih. Osobno, polako sve dolazi na svoje i zadovoljan sam s tih pola sata koje sam odigrao, premda treba reći da je teren bio dosta loš, poprilično grbav i lopta je na njemu čudno odskakala. U subotu nam slijedi posljednja utakmica pred nastavak prvenstva i trener još nije rekao koga će i koliko koristiti, ali vjerujem da bih i protiv Dugopolja trebao dobiti neke minute.

Beljo je u prvom dijelu sezone ukupno odigrao 22 utakmice, 19 u prvenstvu i tri u Kupu, a u devet je navrata na terenu ostao od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka. Ukupno je postigao 11 pogodaka, šest u prvenstvu i pet u Kupu te poprilično podigao letvicu očekivanja, što bi moglo dovesti do pritiska s kojim se neće lako nositi netko tko će 1. ožujka napuniti 20 godina.

- Mlad sam igrač, ali imam svoje ciljeve, znam za što radim i ne osjećam pritisak. I ja sam od sebe imam velika očekivanja, jer znam koliko mogu te si nastojim postaviti letvicu malo iznad toga. Smatram da tako treba razmišljati i uvijek težiti prema nečem višem. Shodno s time, nastojat ću nastaviti igrati što bolje, zabijati i asistirati te tako pomoći momčadi da ostvari što bolje rezultate. S osobne strane, najvažnije je da me zdravlje posluži, a onda ću si puno lakše ostvariti želju koju sam zaželio, a to je dvoznamenkasti broj golova u prvenstvu, zaključio je Beljo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater