ISTRA 1961

Na "Drosini" službeno predstavljen NOVI TRENER PULSKOG PRVOLIGAŠA

| Autor: Ivica CEROVAC
Gonzalo Garcia (Snimio Milivoj Mijošek)

Gonzalo Garcia (Snimio Milivoj Mijošek)


Kad se za mjesec dana zakotrlja lopta na "Drosini" u ogledu između Istre 1961 i Hrvatskog dragovoljca, Urugvaj će postati 11. zemlja, ne računajući pritom Hrvatsku, koja je dala trenera u Prvoj HNL.

Gonzalo Garcia, koji je danas službeno predstavljen, nije tako od nekog svog zemljaka mogao iz prve ruke dobiti informacije o tome što ga očekuje na hrvatskim travnjacima, ali srećom po njega, postoji i rezervna opcija.

Naime, Garcia je samog sebe okarakterizirao kao osobu koja je pola Urugvajac i pola Španjolac, a u posljednje četiri sezone na klupama hrvatskih prvoligaša sjedila su šestorica španjolskih trenera.

- Nisam pričao s niti jednim od njih. Bio sam u kontaktu s ljudima iz Alavesa koji su mi dali određene informacije, a svoje prve utiske o Hrvatskoj prenio mi je i Mikel Gonzalez.

Osobno, smatram da nije dobro dobiti previše informacija od različitih osoba, jer ćete onda sigurno dobiti i neka različita, kontradiktorna mišljenja.

Volim biti upoznat samo s osnovnim stvarima koje moram znati i poslije, nakon što se adaptiram na situaciju i novu sredinu, stvoriti svoje mišljenje o svemu.

Za početak dovoljno znam, smatra Gonzalo Garcia, novi trener Istre 1961.

Garcia je igračku karijeru proveo u Španjolskoj, Nizozemskoj, Cipru i Izraelu, a potom se okrenuo trenerskoj koja ga je dosad odvela u Dansku i Nizozemsku. Hrvatska mu je s te strane poprilična nepoznanica.

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater