ISTRA 1961

MATEO LISICA: Naša najveća greška je bila što smo se odmah povukli

Nismo radili dobar pritisak na njihovu trojicu obrambenih igrača, koji su imali dovoljno prostora da pošalju duge lopte, a one su im stalno prolazile i jako smo visjeli u tom prvom poluvremenu. Mogao nam je Drmić sam zabiti hat-trick u prvih 45 minuta, ali na kraju smo se nekako izvukli, rekao je Lisica

| Autor: Ivica CEROVAC
NATRČAO SE NA RUJEVICI - Mateo Lisica (Snimio Matija Đanješić / CROPIX)

NATRČAO SE NA RUJEVICI - Mateo Lisica (Snimio Matija Đanješić / CROPIX)


Odlično je Mateo Lisica iskoristio završnih 20-ak minuta, koje mu je trener Gonzalo Garcia na otvaranju sezone dao protiv Hrvatskog dragovoljca. Tek što je ušao u igru, zagrijao je Šubarićeve dlanove snažnim udarcem s 20 metara, što mu je dodatno podignulo samopouzdanje i deset minuta kasnije uslijedila je još bolja asistencija za Ivančića, ali gostujući golman i ovom je prilikom bio na visini zadatka te uskratio Lisici asistenciju.

Shodno s time, kad je urugvajskom stručnjaku postalo jasno da, osim na Galileu, zbog zdravstvenih tegoba neće moći računati niti na Ivančića, ovaj nije previše dvojio tko će mu na Rujevici popuniti novonastalu prazninu na desnom krilu.

Odigrao je tako Lisica svoj treći "Derbi della Učka", prvi kojeg je odradio od prve do posljednje minute i na kojem je samo potvrdio sve ono što mu je i prije bilo jasno, da je Rijeka puno zahtjevniji protivnik od povratnika u prvoligaško društvo. Goran Tomić, bivši trener "zeleno-žutih", odlučio se za postavu s trojicom igrača u zadnjoj liniji i visoko podignutim bokovima, koji su Puljanima od prvog sudačkog zvižduka počeli stvarati velike probleme.

- Nismo "poletjeli" nakon pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem i dobro smo znali što nas čeka na Rujevici. Rijeka je kvalitetan i organiziran klub te smo svjesni bili da je pred nama teška borba, ali bez obzira na to, nadali smo se pobjedi i željeli stići do nje. No, to u prvom poluvremenu nismo baš pokazali na terenu, oni su nas odmah stisnuli, već u prvoj minuti mogli povesti i nije to dobro izgledalo, rekao je Mateo Lisica, krilni napadač Istre 1961. - Vidjelo se da su se dobro pripremili za nas, a usto su promijenili formaciju, jer su protiv Gorice i Gzire igrali sa četvoricom u zadnjoj liniji. Sad su se prebacili na trojicu, a mi se nismo snašli i pustili smo ih da nam nametnu igru koja njima odgovara. Nismo radili dobar pritisak na njihovu trojicu obrambenih igrača, koji su imali dovoljno prostora da pošalju duge lopte, a one su im stalno prolazile. Naša najveća greška je bila što smo se odmah povukli i jako smo visjeli u tom prvom poluvremenu. Mogao nam je Drmić sam zabiti hat-trick u prvih 45 minuta, ali na kraju smo se nekako izvukli.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini