DETALJI AFERE

LUKA MIŠKULIN, mladi nogometaš kojeg je NK Novigrad nasamario nakon što je potpisao stipendijski ugovor: "Tijekom cijele godine isplatili su mi samo jednu plaću! ZNAO SAM BITI BEZ JEDNE JEDINE LIPE!"  

Kasnije smo se vukli po sudovima, da bi se na kraju nagodili. Nije bilo druge. Oprostio sam im dio duga u zamjenu za istupnicu i dvije plaće koje nisam dobio, kaže mladi nogometaš

| Autor: Marcello ROSANDA
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Direktora Nogometnog kluba Novigrad Zvonimira Hodaka tereti se za gotovo osam kaznenih djela prijevare. Kako je objavila Policijska uprava istarska ne navodeći imena iz ovog slučaja, da bi sebi i klubu pribavio protupravnu imovinsku korist doveo je u zabludu dvojicu igrača, 20-godišnjeg Luku Miškulina i 21-godišnjeg Erika Bučića, s kojima je sklopio stipendijske ugovore te ih prevario lažno obećavajući da će im klub platiti naknade, iako je znao da to neće učiniti.

- Tijekom cijele godine isplatili su mi samo jednu plaću. Lako za mene, ja sam iz Pule, ali što je sa dečkima koji su došli iz Nikaragve, Londona, BiH, Srbije? Što će ti dečki? Znao sam biti bez jedne jedine lipe. Zivkao sam ih sto puta, nisu se javljali… Kasnije smo se vukli po sudovima, da bi se na kraju nagodili. Nije bilo druge. Oprostio sam im dio duga u zamjenu za istupnicu i dvije plaće koje, usput budi rečeno, na kraju nisam dobio, kaže mladi Luka Miškulin.

Osim njih dvoje, Hodak je oštetio i 34-godišnjeg igrača Manuela Pamića kojemu je usmeno obećao naknadu za igranje u NK Novigrad, inače člana Treće HNL-zapad, nakon čega ga je nastavio uvjeravati da je dovoljan usmeni dogovor i da ne trebaju potpisivati pismeni ugovor. Pamić tvrdi da je oštećen za gotovo osam plaća, za što je prijavio osumnjičenog.

Isto tako, osumnjičeni je potpisao ugovore o treniranju s trojicom trenera, Vedranom Jandrlićem (38), Aleksom Cotićem (42) i Paolom Jurčićem (40) te lagao da će im klub plaćati trenersku naknadu i putni trošak, a potom ih je održavao u zabludi govoreći da klub trenutno nema novaca. Tako je oštetio igrače i trenere za oko 133 tisuće kuna.

- Klub, odnosno sadašnja Uprava, mi je ostao dužan gotovo 34 tisuće kuna putnih troškova. Posljednje dvije godine plaće su stizale sporadično. Dva, tri mjeseca ne bi ništa isplatili. Onda bi stigla jedna plaća, pa onda opet ništa. No, to je samo mali dio svih prijevara. Postoji još sličnih priča i mi definitivno nismo jedini oštećeni, tvrdi jedan od prevarenih trenera Aleksa Cotić, inače trener vratara.

Hodak se tereti i da je prevario dvije pravne osobe, i to tvrtku Larix d.o.o. iz Umaga čije usluge prijevoza je klub koristio, te 59-godišnju obrtnicu od koje je klub unajmljivao stanove za smještaj igrača. Njima nije plaćao ispostavljene račune te ih je oštetio za oko 150 tisuća kuna.

Policija je u sklopu kriminalističkog istraživanja obavila razgovore s igračima, trenerima i poslovnim partnerima Nogometnog kluba Novigrad te su obavili pretrage prostorija kluba, knjigovodstvenog servisa i doma osumnjičenog.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, Zvonimir Hodak je 20. studenoga u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske uz kaznenu prijavu za osam kaznenih djela te je potom pušten da se brani sa slobode.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje: https://www.glasistre.hr/crna-kronika/zbog-prijevara-igraca-trenera-i-poslovnih-suradnika-priveden-direktor-nogometnog-kluba-novigrad-681766

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater