ISTRA 1961

KORONA IMA INICIJATIVU: Hoće li se prvenstvo morati kratiti?

| Autor: Ivica CEROVAC
TKO ZNA KAD ĆE OPET OVAKO - Petar Bosančić i Slavko Blagojević ispod ispunjene sjeverne tribine (Snimio Dejan Štifanić)

TKO ZNA KAD ĆE OPET OVAKO - Petar Bosančić i Slavko Blagojević ispod ispunjene sjeverne tribine (Snimio Dejan Štifanić)


Okončana je prva četvrtina hrvatskog nogometnog prvenstva. Barem formalno, jer devet predviđenih kola odradila su tek dva kluba, Šibenik i Varaždin. Po jednu odgođenu utakmicu imaju Dinamo, Gorica, Slaven Belupo i Istra 1961, dvije Osijek i Hajduk, a čak tri Rijeka i Lokomotiva. Krenulo je s odgodama kako bi se klubovi bolje pripremili za europske oglede, potom su uslijedile one izazvane prodorom koronavirusa u svlačionice i stoga trenutačna ljestvica Prve HNL naliči onoj engleske Premijer lige u vrijeme oko "Boxing Daya", kad se utakmice redaju kao na tekućoj vrpci te ih neki klubovi imaju po dvije-tri više ili manje odigrane od prvog susjeda.

Samim tim, u situaciji kad trećeplasiranu momčad i "fenjeraša" dijeli tek osam bodova, trenutačni poredak ne može dati realnu sliku, a kad ćemo je dobiti, u ovom je času pitanje za milijun kuna. Po aktualnom rasporedu, u prvom dijelu sezone treba se još odraditi sedam kola zaključno s 19. prosincem, tri dana nakon što će se odigrati susreti osmine finala Hrvatskog kupa. Tu je još i jedna reprezentativna stanka, zbog koje se 14. i 15. studenog neće igrati prvenstveno kolo, što ukazuje da je jako malo slobodnih termina u koje bi se mogle "ugurati" odgođene utakmice.

One će se definitivno morati igrati tijekom tjedna, što znači da iz svih kombinacija zbog obveza u Europskoj ligi otpadaju Dinamo i Rijeka, koji će zaostatke odraditi u 2021. godini. Ne treba pritom smetnuti s uma da će zimska stanka trajati tek mjesec dana te je 17. kolo na rasporedu 23. siječnja, a onda slijedi ubrzani ritam kako bi se, zbog europske smotre koja je prebačena za iduću godinu, prvenstvo okončalo do 15. svibnja. Drugim riječima, 20 utakmica stisnutih unutar manje od četiri mjeseca sa samo jednim slobodnim vikendom (27. i 28. ožujka), uz tri kola koja će se odraditi tijekom tjedna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum