ISTRA 1961

IVAN PRELEC: Kod svih pet pogodaka mogli smo i morali bolje reagirati

| Autor: Ivica CEROVAC
PULJANI UŠLI U PRAVI FIGHT - Slavko Blagojević i Daniel Štefulj

Svi znamo da je Rijeka puno kvalitetnija od nas, ali nisu to bile izrađene akcije u kojima smo bili nemoćni u pokušaju da zaustavimo protivnika. Naprotiv, sve su to bile situacije gdje smo mogli otkloniti opasnost i spriječiti da lopta završi u našoj mreži te je to ono što nas u ovom trenutku najviše brine, rekao je Ivan Prelec

Nogometaši Istre 1961 odradili su drugu, ujedno i posljednju pripremnu utakmicu pred nastavak prvenstva. Nakon 2:2 u srazu s Goricom, "zeleno-žuti" su se proveli kao "bosi po trnju" u dvoboju s Rijekom, koja je na svojoj Rujevici slavila s uvjerljivih 5:1. Umjesto uobičajenih 90, utakmica je trajala 120 minuta, igralo se bez prisustva gledatelja, ali sve to nije omelo Riječane da još jedan susjedski dvoboj bez većih problema riješe u svoju korist. Najava je to, ali i upozorenje, što Puljane čeka 7. lipnja na "Drosini", kad će se ove dvije momčadi opet susresti, no tad će ulog biti puno veći, a to su prvenstveni bodovi.

- Rekao sam u najavi da nam ova utakmica, neovisno o rezultatu, ne smije biti vodilja za onu koja će uslijediti kroz dva tjedna, jer će to biti nešto sasvim drugačije. U svakom slučaju, ako nam se ovako nešto trebalo dogoditi, bolje da je bilo sada, nego kad krene prvenstvo, rekao je Ivan Prelec, trener Istre 1961. - Činjenica je da smo mi puno više kombinirali sa sastavom nego Rijeka, kojoj je ovo bila generalka za polufinale Hrvatskog kupa te je prvo poluvrijeme odigrala s najjačom momčadi. S obzirom da se igralo 120 minuta, mogli bismo je podijeliti na dvije različite utakmice gdje s prvom možemo biti zadovoljni, a s drugom baš i ne.

Ono s čime u pulskom taboru definitivno ne mogu biti zadovoljni, to su reakcije kod primljenih pogodaka, koji su svi od reda pali nakon pogrešaka.

- Prejednostavno smo primali pogotke. Rijeka je bila izrazito konkretna te je svaku našu i najmanju pogrešku kaznila, ali kod svih pet pogodaka mogli smo i morali bolje reagirati, decidiran je Prelec. - Svi znamo da je Rijeka puno kvalitetnija od nas, ali nisu to bile izrađene akcije u kojima smo bili nemoćni u pokušaju da zaustavimo protivnika. Naprotiv, sve su to bile situacije gdje smo mogli otkloniti opasnost i spriječiti da lopta završi u našoj mreži. To je ono što nas u ovom trenutku najviše brine, ali te greške moramo iskoristiti kao nešto iz čega ćemo učiti.

Zabrinjavajuće zvuči i činjenica da je u 11. minuti rezultat već bio 2:0 za domaćina.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini