ISTRA 1961

FAUSTO BUDICIN: Danas će se pisati nova povijest. Ishod utakmice odredit ćemo voljnim momentom

| Autor: Ivica CEROVAC
IMA MOGUĆNOST TAKTIČKOG IZBORA - Fausto Budicin s pomoćnicima, braćom Mavrić (Snimio Dejan Štifanić)

IMA MOGUĆNOST TAKTIČKOG IZBORA - Fausto Budicin s pomoćnicima, braćom Mavrić (Snimio Dejan Štifanić)


Jedino na što možemo utjecati, to je ishod današnje utakmice i ono što će biti na terenu, odredit ćemo našim voljnim momentom, koncentracijom i kvalitetom. Ako budemo pravi i "potučemo" se s domaćinom, onda neće ništa značiti da li smo u Koprivnici dobili ili izgubili pet u nizu, rekao je Fausto Budicin

Danas će, s početkom u 18 sati, na koprivničkom stadionu Ivan Kušek Apaš nogometaši Slaven Belupa i Istre 1961 po 24. put krenuti u borbu za prvenstvene bodove. Prijašnja 23 izleta u "grad Vegete" nisu Puljanima donijeli previše radosti, jer su tek jednom uspjeli slaviti, dok su se čak u 14 navrata kući vratili praznih ruku. No, tradicije postoje zato da se ruše, pa se tako u taboru "zeleno-žutih", osokoljeni serijom od četiri pozitivna rezultata u sezoni, nadaju da bi danas mogli doskočiti "farmaceutima".

- Statistiku ne možemo promijeniti i ono što je bilo, ostat će zapisano u knjigama. No, ako moji igrači budu obraćali pažnju na tu statistiku, od toga neće dobiti ništa korisno. Jedino na što možemo utjecati, to je ishod današnje utakmice i ono što će biti na terenu, odredit ćemo našim voljnim momentom, koncentracijom i kvalitetom. Ako budemo pravi i "potučemo" se s domaćinom, onda neće ništa značiti da li smo u Koprivnici dobili ili izgubili pet u nizu. Danas će se pisati nova povijest, decidiran je Fausto Budicin, trener Istre 1961.

U pokušaju da ispišu novu povijest, "zeleno-žutima" bi problem mogao predstavljati deficit igrača u zadnjoj liniji. Naime, uz Einara Galileu i Petra Bosančića koji su prikupili tri žuta kartona, u Puli je ostao i Josip Tomašević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater