MALI NOGOMET

Danas na Tivoliju započeo dvodnevni veteranski turnir "Veli Vrh 2022." Znanje je vječno, a forma prolazna, pa se očekuje pravi malonogometni spektakl

Nisam još odlučio da li ću igrati, možda samo u finalu ako stignemo do tamo. Ipak sam ja igrač samo za finale, a do tada bit ću voditelj puno mlađim dečkima na terenu, u šali je rekao 60-godišnji Boško Đurovski koji je sakupio više od 500 nastupa za Crvenu zvezdu

| Autor: Boris VIDULIN
Detalj s utakmice Istra 1961 - Partizan (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Detalj s utakmice Istra 1961 - Partizan (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Danas je na terenima Tivolija započeo veteranski turnir "Veli Vrh 2022." pod pokroviteljstvom Grada Pule i Istarske županije te brojnih manjih sponzora. U dva dana svoje će snage odmjeriti veterani sedam klubova, to su Veli Vrh i Istra 1961 kao predstavnici naše županije te veterani Borca iz Banja Luke, beogradskog Partizana i Crvene Zvezde, Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara, dok je najavljena Rijeka u zadnji trenutak odustala.

Prilika je to da se na djelu vide potezi starih majstora nogometa koji su zašli u pozne godine, no po onoj staroj uzrečici kako je znanje vječno, a forma prolazna, za očekivati je pravi malonogometni spektakl.

- Ovo je već osmi put da smo se okupili, sada nakon dvije godine pauze, i mogu reći da ja sve radim za razvoj nogometnog kluba Veli Vrh. Iako to možda sada zvuči čudno, ovaj je turnir pravi brand i pomoći će u nastojanju da klub raste.

ghbs

Boško Đurovski izvodi počasni udarac (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Ove godine smo sve organizirali nekako na brzinu, okupili smo sedam klubova, nažalost Rijeka nije došla, a bilo je mnogo više upita za nastup. Morali smo odbiti Slaven Belupo, Lokomotivu, Udinese... To sve govori da smo polako prepoznatljivi i da idemo u dobrom smjeru. Konačni je cilj da u isto vrijeme turnir igraju veterani i djeca istih klubova i vjerujem da ćemo to u dogledno vrijeme postići, rekao je idejni začetnik turnira ujedno i predsjednik NK Veli Vrh Pero Plavšić.

Iako će terenom na Tivoliju kročiti više legendi jugoslavenskog nogometa i tadašnje nogometne lige, najzanimljivije ime koje se pojavilo, za sada samo na klupi, je Boško Đurovski, bivši igrač Crvene zvezde.

- Nisam još odlučio da li ću igrati, možda samo u finalu ako stignemo do tamo. Ipak sam ja igrač samo za finale, a do tada bit ću voditelj puno mlađim dečkima na terenu, kroz šalu je rekao 60-godišnji Boško Đurovski koji će reći da je on ipak veteran plus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater