Utakmica odluke

Dalić večeras vuče radikalne poteze? U pobjedu protiv "azzura" ide sa značajno drugačijim sastavom

| Autor: Novi List
  (Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Hrvatska reprezentacija večeras u 21 sat u Leopzigu igra ključnu utakmicu za ostanak na EURO-u. Pobjeda jamči drugo mjesto i ogled protiv Švicaraca u “knock-out” fazi, ali samo u slučaju da Albanci u drugom susretu ne svladaju Španjolsku.

Postoji i određena slabašna teorija da se do drugog kruga može i s dva boda, ali to je doista tek u sferi teorije za koju se mora poklopiti čitav niz drugih rezultata pa se u nju ne treba baš puno uzdati.

Zlatko Dalić će i u trećoj utakmici na Europskom prvenstvu ispremiješati sastav.

Trenutno su u opticaju dvije varijante, a odluku će Dalić donijeti u posljednji čas. U prvoj opciji Vatreni će igrati u formaciji 4-2-3-1. Na golu ostaje Dominik Livaković, u zadnjoj liniji će igrati desno Stanišić, lijevo Gvardiol, dok će stoperske pozicije uzeti Šutalo i Erlić. U toj opciji mjesto u sredini gubi Brozović, pa će središnji dvojac igrati Modrić i Kovačić, ispred njih Kramarić, Sučić i Pašalić, dok će u vrhu napada sam biti Budimir.

Po informacijama Indexa, Dalić je bliži drugoj varijanti 4-3-3 iz koje neće ispasti Brozović. Zadnja linija je identična – to su, dakle, Stanišić, Erlić, Šutalo i Gvardiol. U srednjoj liniji ostaje neprikosnoveni trojac Modrić, Kovačić i Brozović, na krilnim pozicijama Pašalić desno, a Sučić lijevo, iako to nije igrao još od juniora. U toj varijanti bi u sredini napada bio Andrej Kramarić.

Hrvatska bi u izgradnji igre tako imala praktički pet veznih igrača, što Dalić računa kao moguću prevagu protiv talijanske vezne linije.

Utakmica u Leipzigu počinje večeras u 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter