Azzurrima podbačaj sve osim pobjede

Večerašnji dvoboj između Italije i Albanije zaključit će prvo kolo u skupini B

| Autor: Ivica Cerovac
Gianluigi Donnarumma (Foto: Reuters)

Gianluigi Donnarumma (Foto: Reuters)


Nakon berlinskog sraza između Hrvatske i Španjolske, prvo kolo u skupini B zaključit će dvoboj između Italije i Albanije, koji će se igrati na dortmundskom Westfalenstadionu. Talijani su branitelji naslova koji su osvojili prije tri godine svladavši Španjolsku na Wembleyju boljim izvođenjem udaraca s bijele točke u polufinalu i Englesku u finalu, no između tog slavlja dogodilo im se nešto što nogometna "čizma" ne pamti. Italija je "zapela" u dva posljednja kvalifikacijska ciklusa za Svjetsko prvenstvo te nije vidjela niti Rusiju niti Katar i na nastup u Njemačkoj gleda kao na priliku za iskupljenje.

Visoko postavljene ciljeve talijanski izbornik Luciano Spalletti pokušat će ostvariti uz pomoć iznimno strogih pravila te je u reprezentativnom kampu zaveo pravu strahovladu. Azzurrima je limitirano korištenje mobitela i sve aktivnosti koje im mogu odvratiti pažnju s terena svedene su im na minimum, a usto Spalletti insistira na točnosti i ne tolerira niti najmanje kašnjenje na sastanke i zajedničke objede. Svjestan je 65-godišnji izbornik da njegovi puleni od prvog dana trebaju biti maksimalno fokusirani, jer s krivim korakom u uvodnom susretu talijanske bi ambicije mogle poprilično splasnuti.

Sve osim pobjede na startu protiv autsajdera u skupini B bio bi za Italiju korak unazad, no reprezentacija kojoj će na klupi sjediti nekadašnji brazilski reprezentativac Sylvinho sigurno u toj priči ne želi biti samo statist. Albanija će imati impresivnu podršku s tribina, a reprezentaciju prepunu iskusnih internacionalaca od kojih mnogi zarađuju nogometni kruh u Serie A, neće se smjeti podcijeniti.

- Za nama su odlično odrađene pripreme, u dobroj smo formi i fizički spremni dočekujemo današnju utakmicu na kojoj ćemo nastojati biti što je moguće kompaktniji, stajati blizu jedan drugome i protivnicima ostaviti što je moguće manje prostora - rekao je Elseid Hysaj, desni bek albanske reprezentacije i rimskog Lazija. - Dobro poznajem Italiju, koja ima vrlo jako reprezentaciju puno kvalitetnih pojedinaca. Igrao sam protiv njih, neki su mi i suigrači te ćemo ih ozbiljno shvatiti, ali ih se ne bojimo. Svjesni smo svojih vrijednosti, motiva nam ne nedostaje i spremni smo dati sve od sebe te istodobno uživati u Europskom prvenstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter