PRESICA U NEURUPPINU

FOTO / Bornu Sosu u subotu čeka sudar protiv nekadašnjeg suigrača: "Čujemo se, on jedva čeka utakmicu"

| Autor: Novi list
(Snimio: Vedran Karuza)

(Snimio: Vedran Karuza)


Borna Sosa na presici se, dva dana uoči utakmice sa Španjolcima,  osvrnuo se na Danija Olma s kojim je svojedobno dijelio svlačionicu Dinama.

– Imali smo sličan put, igrali dugo skupa u drugoj ekipi Dinama, a kasnije i u prvoj ekipi, a završili smo i u Bundesligi skupa. Prošli smo puno toga zajedno i dalje se čujemo. On jedva čeka utakmicu, posebna mu je, kao i nama. Poseban je igrač, nadam se da će i dalje imati jako dobru karijeru – rekao je igrač Ajaxa i osvrnuo se na prvog protivnika Vatrenih na EURO-u.

(Foto: Vedran Karuza)

– Španjolska gaji sličan stil kao i mi. Jako im je bitan posjed lopte. Posjedom pokušavaju kontrolirati utakmicu, tu će biti najveća borba. Iz posjeda se sve razvija, imaju ovog puta nešto brža i opasnija krila nego ranije. Smatram da se kvalitativno mi nosimo s njima bez problema. Odlučivat će mali detalji, vjerojatno tko će dulje kontrolirati posjed i imati više prilika. Atmosfera? Nama je to dodatna motivacija, u Ligi nacija u Nizozemskoj je bilo 30.000 ljudi, to je pozitivni pritisak i u teškim trenucima na utakmici će nam dati krila.

Gdje biste smjestili Španjolsku?

– Vjerojatno je, zapravo sigurno u top tri rivala. Igramo protiv njih četiri puta uzastopno, povijesno su jako dobrog toga napravili. Pogotovo 2008., 2010., 2012., nekako su tad bili na najvišoj razini, samim time spadaju u Top 3 – rekao je Sosa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter