PORAŽAVAJUĆE

Uz trofej Kupa u futsalu, malo je razloga koji bi mogli navući osmijeh na lice pulskog sporta

| Autor: Ivica Cerovac
Jedini trofej u sezoni - Stanoinvest Futsal Pula (Snimio Grgo Jelavić/Pixsell)

Jedini trofej u sezoni - Stanoinvest Futsal Pula (Snimio Grgo Jelavić/Pixsell)


Kad se jednog dana netko bude poželio osvrnuti na sezonu 2023/2024 i učinak koji su u njoj polučili pulski "loptački" sportovi, teško će pronaći dovoljno razloga koji bi mu mogli navući osmijeh na lice.

Uz čast rijetkim izuzecima i dužnu pohvalu jednom osvojenom trofeju, klubovi iz najvećeg istarskog grada uglavnom su rezultatski nazadovali te su pritom dva od njih "skliznula" u niži rang, dok niti jednom nije pošlo za rukom na terenu izboriti promociju u viši.

U najjačem hrvatskom razredu nastupala su tri kluba, a kako je "najvažnija sporedna stvar na svijetu" nogomet, perjanica je bila Istra 1961 koju bi, s obzirom na maćehinski odnos vladajućih struktura koje su je "izgnale" 20 kilometara van grada, mirne duše umjesto pulskim mogli nazvati baljanskim klubom.

Sve ono što u Puli nisu htjeli, ili nisu bili sposobni, prepoznati spoznali su u Balama, prvoligaškom Kampu dali prednost pred kučićima i mačićima te je stoga on tamo niknuo, na radost svih onih roditelja koji će, kad se sve dobne kategorije u njega prebace, svaki dan djecu voziti na trening.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter