nakon tri godine

Bepo Paus ponovno u redovima Stanoinvest Futsal Pule: "Bit će mi privilegija igrati u svom gradu"

| Autor: Ivica Cerovac
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Bepo Paus se vratio u redove Stanoinvest Futsal Pule. Rođeni Puljanin, koji će 1. rujna napuniti 22 godine, bio je s 21 postignutim pogotkom najbolji klupski strijelac u sezoni 2020/2021 u kojoj su Puljani izborili plasman u najviši razred hrvatskog futsala, no onda su ga fakultetske obveze odvele u Zagreb. Tri je godine branio boje Uspinjače-Gimke, u drugoj prošao kvalifikacije za Prvu ligu i potom u njoj odradio debitantsku sezonu, a sad je stiglo vrijeme za povratak u matično jato.

- Završavam preddiplomski studij, to bih trebao riješiti na ljeto i onda ću na jesen upisati diplomski, još dvije godine, ali imat ću manje obveza pa ću uspjeti sve posložiti i izgurati do kraja. Na fakultetu će mi izići u susret, slušat ću on-line predavanja i moći biti cijelo vrijeme u Puli. Jednostavno, cijela je priča s futsalom postala previše ozbiljna da bih mogao ostati živjeti u Zagrebu i dolaziti na utakmice, pa već polako skupljam stvari i spremam se za povratak doma - rekao je Bepo Paus.

U Puli će ga dočekati Alvaro Martinez Castillo s kojim još nije imao priliku raditi, a prilagodbu na novog trenera trebala bi mu olakšati činjenica da dobro poznaje veći dio svlačionice, jer su svi domaći dečki koji su zaključili prošlu sezonu produljili vjernost pulskom klubu.

Nadoknaditi zaostatak

- To su mi bile dvije najvažnije stvari, da se nastavi dalje s istim trenerom i da domaća okosnica momčadi ostane na okupu - istaknuo je Paus. - Kako stalno pričam s dečkima, o Castillu sam čuo puno dobrih stvari jer ga hvale na sva usta te na moj povratak gledam kao na priliku da napredujem, koju nisam htio propustiti. Bit će mi privilegija igrati u svom gradu, u odličnoj momčadi, s puno domaćih dečki koji mogu biti nositelji igre, a kako ih sve od reda dobro poznajem, jer sam igrao i s njima i protiv njih, vjerujem da mi neće biti problem prilagoditi se na ono što će me dočekati.

Pomoći će mu u tome prvoligaško iskustvo koje je stekao u protekloj sezoni, tijekom koje je dvaput igrao protiv pulskog kluba i mogao je na parketu vidjeti što Castillo traži od svoje momčadi.

- Ipak je drugačije kad si »unutra« te ću sigurno u Puli saznati nove stvari koje se možda ne vide na terenu kad si na suprotnoj strani i puno toga naučiti kroz analize. Bit će mi to dimenzija više, zahtjevi s kakvima se dosad vjerojatno nisam susretao i jedva čekam da sve to skupa krene - nije krio Paus. - Svjestan sam da ću morati nadoknaditi zaostatak u odnosu na ostatak momčadi, jer ipak sam dvije godine igrao drugoligaški futsal. Dečki su trenirali dvaput dnevno, a mi jednom i to ne svaki dan, što već čini veliku razliku i trebat ću ući u taj ritam, ali imam dovoljno vremena. Pričao sam s trenerom i poslao mi je program po kojem ću individualno raditi tijekom ljeta te se do početka priprema probati približiti suigračima, barem što se tiče fizičke spreme.

U prvu prvoligašku sezonu Puljane je poveo Frane Despotović, u drugoj im je na klupi sjedio Nijaz Mulahmetović, a sada je Castillo prvi dobio priliku da ulovi kontinuitet za kormilom. Potvrda je to izraženih klupskih ambicija, koje dodatno potkrepljuje činjenica da je četiri mjeseca prije početka sezone momčad praktički posložena. Pausovim povratkom osnažena je domaća baza, od stranaca iz prošle sezone ostao je »Chus« Blazquez, a dogovoren je dolazak još jednog Španjolca koji će zamijeniti Brazilca Gozija na golu te dvojice novih bekova, Brazilca i Francuza.

- Niti jedna od tri prethodne sezone Futsal Pule nije bila neuspješna. U prvoj se doguralo do finala doigravanja, u drugoj se osvojio Superkup i Kup te igrala Liga prvaka, a u trećoj još jedan Kup i jedino što nedostaje je prvenstvo. Čeka se na najcjenjeniji trofej i sigurno da će nam prvenstvo ove sezone biti glavni cilj, no dalek je put do njegovog osvajanja. Kvalitetu za to vjerujem da imamo, no liga će naredne sezone sigurno biti jača nego ove i nekoliko će klubova također željeti otići do kraja - svjestan je Paus.

Naslov prvaka

- Sve je napravljeno da se krene u lov na titulu i sigurno će ta očekivanja izazvati i određeni pritisak, ali vjerujem da ćemo se s time moći nositi. U konačnici očekujem da će prvaka, kao i ove sezone, odlučiti mali detalji, poput iskustva i koncentracije u ključnim trenucima, jer dovoljno je da ti ona padne jednu sekundu i kazna će stići.

Bila bi lijepa priča da se Pausov povratak poklopi s toliko željenim naslovom prvaka.

- To bi bilo idealno, ali idemo polako, korak po korak. Ne sumnjam da se neće dobro raditi i najbitnije je da mi budemo dobra klapa, a onda ćemo sigurno doći u šansu da odemo do kraja. Osobno, prvi mi je cilj da pohvatam sve trenerove zamisli i u potpunosti se uklopim u momčad. Prvenstveno želim vidjeti napredak, kako osobni, tako i cijele momčadi, pa gdje nas to dovede - zaključio je Paus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter