ISTRA 1961

Paolo Tramezzani će i iduće sezone voditi "zeleno-žute". Što to znači za istarskog prvoligaša?

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Marko Prpić / Pixsell)

(Snimio Marko Prpić / Pixsell)


Paolo Tramezzani ostaje trener Istre 1961! Vijest koju su s nestrpljenjem očekivali svi oni kojima je zeleno-žuta boja pri srcu, pulski je klub jučer objavio na svojim službenim stranicama i tako nakon 12 dana iščekivanja, koje je započelo onog trenutka kad je sudac Mateo Erceg posljednji put u Velikoj Gorici puhnuo u svoju zviždaljku, potvrdio da će se suradnja s talijanskim strategom nastaviti.

Kvartet senatora

Lavina pozitivnih komentara koji su popratili objavu »bijelog dima« najbolje oslikavaju koliko je Tramezzani, koji je u Pulu stigao 7. veljače i tri dana kasnije debitirao na klupi u domaćoj pobjedi nad Osijekom, ušao pod kožu svim ovdašnjim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu. Talijan koji će 30. srpnja napuniti 54 godine u 15 odrađenih utakmica upisao je šest pobjeda, pet remija i četiri poraza, ali nisu rezultati bili jedini argument kojim je »kupio« ovdašnje javno mnijenje.

Beskompromisan, s emocijama koje je »nosio« na rukavu i prenosio na svoje nove pulene, Tramezzani je u rekordno kratkom vremenu beskrvnu skupinu nogometaša koje je preuzeo, pretvorio u družinu koja »grize« na svakom pedlju terena i protiv koje niti jednoj momčadi nije bilo drago igrati. »Gazio« je pritom svoje igrače na svakom treningu i tjerao ih do krajnjih granica izdržljivosti, ali nitko se od njih pritom nije ni najmanje bunio, jer kad bi utakmica krenula svima je bilo jasno da svaki potez koji je trener povukao i svaki zahtjev koji je pred njih postavio, imaju smisla.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter