u prostorijama hns-a

Održan ždrijeb kvalifikacija za Drugu NL: Uljanik sa Slavonijom, prvi susret u Velikoj

| Autor: Boris Vidulin
(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)


U prostorijama HNS-a održan je jučer u 11 sati ždrijeb kvalifikacija za ulazak u SuperSport Prvu NL i SuperSport Drugu NL. Kustošija i Orijent 1919 borit će se za pravo da sljedeće sezone igraju prvoligaški nogomet, prvi susret je u Zagrebu, a uzvrat u Rijeci, dok će Segesta, Zadar, Uljanik i Slavonija Požega tražiti dva mjesta u drugoligaškoj konkurenciji. Voljom ždrijeba, susreti će se odigrati između Segeste i Zadra te Slavonije i Uljanika.

- Ne znam da li smo dobro ili loše prošli jer smatram da su sve momčadi koje su došle do kvalifikacija jake i zaslužuju respekt. Nekako je u našem podneblju percepcija kako je upravo Slavonija najlošija momčad i kako je to najbolji izbor za nas, no na ždrijebanju je bio dojam da Segesta i Zadar žele izbjeći baš njih - rekao je član uprave Uljanika Igor Žiković, koji je u društvu predsjednika kluba s Verude Tonija Draguzeta i prisustvovao ždrijebu.

Kvalifikacijski susreti igraju se po propozicijama SuperSport Druge NL.

- Kako se borimo za ulazak u tu ligu, vrijede pravila koja su bila na snazi kod drugoligaša ove sezone. To znači da susret moraju započeti, i cijelo vrijeme biti u u igri, tri mlada igrača. Ujedno još ove godine vrijedi pravilo gola u gostima - pojasnio je Igor ŽIković.

Prvi susret na rasporedu je u nedjelju 9. ovog mjeseca u Velikoj, budući da Slavonija renovira svoj stadion u Požegi koji je doživio znatna oštećenja uslijed nevremena, a susret počinje u 20 sati. Uzvratna utakmica je sedam dana kasnije, 16. lipnja u 18 sati na Verudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter