labinski trećeligaš

U Rudaru su nezadovoljni 12. mjestom u Trećoj NL zapad. Čupić: Za novu sezonu neophodna su pojačanja

| Autor: Branko Biočić
VRATIO SE U NAPAD LABINJANA - Ivan Macan (Arhiva Glasa Istre)

VRATIO SE U NAPAD LABINJANA - Ivan Macan (Arhiva Glasa Istre)


Nogometaši labinskog Rudara završili su na 12. mjestu na kraju prvenstva Treće NL zapad. U sezoni su momčad vodila tri trenera, Roberto Paliska je bio trener samo u prve dvije gostujuće utakmice, nakon kojih se razišao s klubom, Vedran Kovačević nakon njega u šest utakmica nije izborio niti jednu pobjedu pa je podnio ostavku, a zatim je momčad preuzeo Franko Čupić koji iznosi svoje viđenje o netom završenoj sezoni i 12. mjestu u konkurenciji 14 klubova.

Ljetni treninzi

- Kada je u pitanju moj osvrt na završenu sezonu, miješaju mi se osjećaji. S jedne strane smo u klubu zadovoljni zbog ispunjavanja vizije, a to je davanje minutaže igračima iz naše Akademije, ali je činjenica da mi imamo tek devet igrača koji su seniori po godištu, i tu je problem koji imamo - rekao je Franko Čupić. - Ja kao trener i moji suradnici Dino Černjul, trener golmana Sanjin Vozila i Ljubomir Vilić, predstavnik kluba, zajedno s predsjednikom Sandijem Dobrićem, smo prihvatili takav put, koliko god bio puno puta bolan. No, da bi se mladi igrači bolje razvijali, morat ćemo ipak dovesti starije igrače. Naravno da ću u dogovoru s predsjednikom obaviti razgovor s pojedinim igračima s Labinštine koji su meni zanimljivi, a ako oni ne budu imali motiv igrati viši rang, onda ćemo morati dovesti 2-3 igrača sa strane. Mi jednostavno nemamo širinu i kada nam se dogode kartoni ili ozljede, imamo problem. Ovim putem bi se zahvalio i fizioterapeutu Deanu Gvojiću koji nam je bio na raspolaganju u bilo koje doba dana.

Okrenuo se potom daljnjim planovima labinskog trećeligaša.

- U narednim danima obavit ćemo razgovore sa svim igračima u vezi njihovih planova i nakon toga ćemo, s obzirom na pozicije u ekipi, tražiti ciljana pojačanja. Moramo isto tako biti svjesni da smo u prvih osam kola imali tri boda i bili bez pobjede. Do kraja polusezone smo uhvatili priključak s donjim dijelom ljestvice i ušli u proljetni dio pojačani za dva igrača, Golju i Macana, ali smo izgubili Stepčića zbog ozljede, dok je Brazilac Jo otišao u inozemstvo. Nadali smo se boljim rezultatima i priključku gornjem dijelu. Jednostavno nismo bili dovoljno dobri i od toga ne treba bježati. S obzirom na to da imamo dugu pauzu do početka priprema, imamo u planu održavanje dva treninga tjedno tijekom druge polovice lipnja i početkom srpnja - zaključio je Čupić.

Zahvala Martiću

Sandi Dobrić, predsjednik Rudara, potvrdio je da Čupić otaje za kormilom i najavio povratak jednog igrača.

- Sezonom ne možemo biti zadovoljni u kontekstu rezultata i stanja na ljestvici, ali u kontekstu novog smjera kluba, a to je forsiranje domaćih mladih igrača, onda mogu reći da sam tu zadovoljan i da smo napravili iskorak, budući je više od 95% igrača s labinštine. Što se tiče trenera, potvrđujem da Čupić ostaje i tu dileme nema. Kad je o igračkom kadru riječ, za sada odlazaka nema, ali treba vidjeti što će biti jer je tek završilo prvenstvo. Osobno bih želio da Nemanja Martić, kojemu se i javno zahvaljujem na odrađenom poslu, nađe klub u većem rangu jer to zaslužuje i osobno ću se potruditi pomoći mu u tome. Dolazaka će isto biti, već smo dogovorili dolazak, odnosno povratak Joa, ali na tome nećemo stati, budući da nas je i brojčano bilo malo. Svakako ćemo opet pročešljati klubove labinštine gdje se nadam da ćemo nekog i pronaći - zaključio je Dobrić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter