NK rudar

U klubu nezadovoljni 12. mjestom u prvenstvu 3. HNL Zapad, ali jesu razvojem svojih mladih igrača. Za novu sezonu neophodna pojačanja

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Nogometaši Labinskog Rudara završili su na 12. mjestu na kraju prvenstva 3. HNL zapad. U sezoni su momčad vodila tri trenera, Roberto Plaiska samo u prve dvije gostujuće utakmice nakon kojih se razišao sa klubom, Vedran Kovačević nakon njega u šest utakmica nije izborio nijednu pobjedu pa je podnio ostavku, a zatim je momčad preuzeo Franko Čupić koji o završenoj sezoni i 12. mjestu u konkurenciji 14 klubova kaže:

- Kada je u pitanju moj osvrt na završenu sezonu brkaju mi se osjećaji. S jedne strane smo u klubu zadovoljni zbog ispunjavanja vizije kluba a to je davanju minutaže igraćima iz naše Akademije ali je činjenica da mi imamo devet igrača koji su seniori po godištu, i tu je problem koji imamo. Ja kao trener i moji suradnici Dino Černjul, Sanjin Vozila, trener golmana i Ljubomir Vilić, predstavnik kluba, zajedno sa predsjednikom Sandijem Dobrićem smo prihvatili takav put koliko god bio puno puta bolan ali da bi se mladi igrači bolje razvijali morati ćemo dovesti starije igrače. Naravno da ću u dogovoru s predsjednikom obaviti razgovor s pojedinim igračima sa Labinštine koji su meni zanimljivi, a ako oni ne budu imali motiv igrati viši rang onda ćemo morati dovesti 2-3 igrača sa strane.

Franko Čupić, trener NK RudarFranko Čupić, trener NK Rudar

Mi jednostavno nemamo širinu i kada nam se dogode kartoni ili ozljede imamo problem. Ovim putem bi se zahvalio i fizioterapeutu Deanu Gvojiću koji nam je bio na raspolaganju u bilo koje doba dana. U toku idućih dana obavit ćemo razgovore sa svim igračima u vezi njihovih planova i nakon toga ćemo s obzirom na pozicije u ekipi tračiti ciljana pojačanja. Moramo isto tako biti svjesni da smo u prvih osam kola imali tri boda i bili bez pobjede. Do kraja polusezone smo uhvatili priključak sa donjim djelom tablice i ušli u proljetni dio pojačani za dva igrača, Golju i Macana i izgubili Stepčića zbog ozljede dok je Brazilac Jo otišao u inozemstvo. Nadali smo se boljim rezultatima i priključku u gornji dio tablice. Jednostavno nismo bili dovoljno dobri i od toga ne treba bježati.

S obzirom da imamo dugu pauzu do početka priprema imamo u planu održavanje dva treninga tjedno tijekom druge polovice lipnja i početkom srpnja, rekao je Čupić. Sandi Dobrić, predsjednik kluba dodaje

-Sezonom ne možemo biti zadovoljni u kontekstu rezultata i stanja na tablici ali u kontekstu novog smjera kluba, a to je forsiranje domaćih mladih igrača, onda mogu reći da sam tu zadovoljan i da smo napravili iskorak, budući je više od 95% igrača sa labinštine. Što se tiče trenera, potvrđujem da Čupić ostaje i tu dileme nema. Što se tiče igračkog kadra za sada odlazaka nema ali treba vidjeti što će biti jer je tek završilo prvenstvo.

Sandi Dobrić, predsjednik NK Rudar LabinSandi Dobrić, predsjednik NK Rudar Labin

Osobno bih htio da Nemanja Martić, kojemu se i javno zahvaljujem na odrađenom poslu, nađe klub u većem rangu jer to zaslužuje i osobno ću se potruditi pomoć mu u tome. Dolazaka će isto biti, već smo dogovorili dolazak tj povratak Jo-a, ali na tome nećemo stati, budući nas je i brojčano bilo malo. Svakako ćemo opet pročešljati  klubove Labinštine gdje se nadam da ćemo nekog i pronaći, zaključio je Dobrić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter