RUŽNE SCENE

HNS osudio napad na Krovinovića. Igrač Hajduka napadnut je u rodnom Zagrebu

| Autor: Portal NoviList.hr
(Pixsell)

(Pixsell)


Hrvatski nogometni savez (HNS) oštro je osudio napad na nogometaša Hajduka Filipa Krovinovića, koji se dogodio sinoć u Zagrebu.

"HNS izražava zabrinutost i žaljenje zbog fizičkog napada na nogometaša Hajduka, Filipa Krovinovića, koji se dogodio sinoć u Zagrebu. HNS je primio na znanje kako je sinoć u Zagrebu fizički napadnut nogometaš Hajduka i bivši mladi hrvatski reprezentativac Filip Krovinović. Smatramo da za ovakav čin ne postoji niti može postojati bilo kakvo opravdanje," objavio je HNS.

"HNS uvijek oštro osuđuje svaki oblik nasilja, a u stalnoj komunikaciji s nadležnim institucijama ističemo važnost da se pronađu i procesuiraju pojedinci odgovorni za ovaj incident, kako ne bismo dozvolili daljnje podjele u nogometu i cijelom društvu. Pozivamo širu sportsku zajednicu da se ujedinimo u osudi nasilja i promoviramo vrijednosti fair playa, poštovanja i zajedništva koje su temelj našeg sporta," dodaje se u priopćenju krovne kuće hrvatskog nogometa.

Hajduk je priopćio kako je Krovinović napadnut u Zagrebu u subotu nakon utakmice Lokomotiva – Hajduk.

"Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživio fizički napad od skupine suparničkih navijača. Odmah moramo istaknuti da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva – Hajduk. Fizički napad doživio nakon odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka," tvrdi se u priopćenju Hajduka, koji najoštrije osuđuje ovaj divljački čin.

"Od nadležnih institucija očekujemo da istraže ovaj slučaj te sankcioniraju osobe čiji čin nema nikakve veze s navijanjem i sportskim rivalstvom.Također moramo istaknuti kako je Filip izrazito nekonfliktna osoba te ničim nije provocirao ovakav napad. Huligani su ga sinoć ciljano pratili te napali u grupi kada su osjetili prigodan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpio teže posljedice," stoji u priopćenju.

Krovinović (28) je rođeni Zagrepčanin koji u Hajduku igra od 2021. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater