ISTRA 1961

Mateo Lisica: Po prikazanom smo zaslužili ne jedan, nego sva tri boda

| Autor: Ivica Cerovac
PORAZ ZA KRAJ SEZONE - Mateo Lisica u dvoboju s Gabrijelom Rukavinom (Pixsell)

PORAZ ZA KRAJ SEZONE - Mateo Lisica u dvoboju s Gabrijelom Rukavinom (Pixsell)


Nogometaši Istre 1961 zaključili su sezonu porazom u Velikoj Gorici. U utakmici u kojoj su u potpunosti dominirali više od sat vremena, »zeleno-žuti« nisu uspjeli realizirati prilike koje su pritom stvorili, a kad im je početkom nastavka napokon pošlo za nogom zatresti domaću mrežu, uključio se VAR i poništio im pogodak.

Uslijedio je potom, blago rečeno, nepromišljen potez Marija Čuića kojim je, drugi put u tri posljednja mjeseca, suigrače ostavio na cjedilu, a kad su se na čovjeka manje na terenu nadovezale i dvije obrambene pogreške, Turopoljci su uzeli ponuđeno te, ni krivi ni dužni, stigli do pobjede.

Najprije je u 75. minuti Jurić proigrao Pršira koji je uletio iz drugog plana, pobjegao Koskiju i svladao Majkića, nakon čega je u petoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade vremena, Marešić u želji da glavom vrati loptu Majkiću idealno »asistirao« Soldi koji je postavio konačnih 2:0.

Prestigla je tako Gorica na ljestvici Istru 1961 i pogurala je na osmu poziciju, tek stepenicu iznad njenog »pretplatničkog« devetog mjesta. Šteta, jer odmakom vremena nitko neće pričati o odlično odrađenoj završnici sezone, već će se samo gledati konačni poredak.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter