Treća NL zapad

Posljednje kolo: Uljaniku treba bod za naslov, Rovinj traži pobjedu

| Autor: Boris VIDULIN
Manuel Perković (Rovinj, žuti) i Dominik Žgomba (Uljanik) u duelu ispred Saše Kolića (Arhiva Glasa Istre)

Manuel Perković (Rovinj, žuti) i Dominik Žgomba (Uljanik) u duelu ispred Saše Kolića (Arhiva Glasa Istre)


Voljom ždrijeba, ali i kvalitetom Uljanika i Rovinja, posljednje kolo Treće NL zapad donosi susret koji odlučuje koji će klub podignuti pokal namjenjen najboljoj "škvadri" četvrtog nogometnog ranga zapad. Već se od ranije zna kako to ne znači da će pobjednik ući u kvalifikacije za viši rang jer Rovinj zbog nedostatka kadeta nije ni mogao tražiti licencu.

Uljanik je tu bezbrižan, do 27. svibnja trebali bi dobiti potvrdu Ureda za licenciranje pri HNS-u i pokušati ostvariti promociju u Drugu NL. No, to sigurno neće smanjiti interes igrača i gledatelja jer se, bez obzira na okolnosti, igra da budeš najbolji.

Bez Simeunovića

Trenutna razlika je samo bod u korist Uljanika pa će Rovinju za prvo mjesto trebati pobjeda, dok je "brodograditeljima" na Verudi dovoljan i remi.

- A kako igračima reći da igraju na bod? Naravno da se to neće dogoditi jer to niti ne znamo, igrat ćemo otvoreno kao i svaku utakmicu do sada i nastojati pobijediti. Ne treba bježati od činjenice da smo favoriti, ako ništa drugo igramo na svom terenu i dat ćemo sve od sebe da sezonu završimo pobjedom i osvojimo naslov kojeg smo, po meni, sasvim zaslužili - najavio je strateg Uljanika Saša Kolić.

Probleme oko igračkog kadra neće potencirati, stalno netko nedostaje pa to i nije neka novost.

- Igramo s kadrom kojeg imamo i mislim da nam dobro ide. U subotu definitivno nema najboljeg strijelca lige Milivoja Simeunovića koji ima tri žuta kartona te već duže ozlijeđenog Kristijana Glavaša. Pod upitnikom su nastupi Benjamina Pajkovića i Kristiana Batelića. Sebastian Jokić već neko vrijeme trenira i samostalno i s nama te mogu potvrditi da će biti u kadru za subotu, a za kvalifikacije možda bude i dio početne jedanaestorice.

O Rovinju nije želio previše govoriti, a i ne smatra da su igrači mislima već u kvalifikacijama.

- Međusobno znamo sve jedni o drugima, nema tu skrivanja, ali mi se ne opterećujem njima. Ne mislimo na ime protivnika jer imamo dovoljno kvalitete da pobijedimo svakoga u ligi, zato i jesmo prvi. Ako budemo pravi i na nivou, onda baš sve ovisi samo o nama. Ja sam u klubu već tri godine, s nekim igračima od samog početka i znam kako dišu, znam da istinski žele biti prvi, a onda ćemo imati puna dva tjedna da mislimo na kvalifikacije.

Nadam se da ćemo biti raspoloženi, da će isto biti i Rovinj, kako bi gledali pravu utakmicu dostojnu naslova prvaka i zato pozivam naše navijače, pratitelje i simpatizere da dođu u što većem broju i budu uz nas kako bi lakše došli do prvog mjesta, a to neka bude samo odlična uvertira u ono što nam slijedi kasnije u nastojanju da izborimo viši rang, na ponos Uljanika, ali i cijele Pule - zaključio je Saša Kolić.

Na Valbruni su mirni, ostvarili su puno više od onog što se očekivalo.

Reprizirati jesen

- Na jesen je Uljanik bio prvi od početka, a mi smo ih "skinuli" u posljednjoj utakmici i postali jesenski prvaci. Na proljeće smo mi predvodili prvenstvenu ljestvicu, pa malo zapali u krizu rezultata nakon pet ili šest kola, a Uljanik nas je prestigao i sada nam opet eventualna pobjeda donosi titulu. Iako pobjeda donosi naslov prvaka, smatram da ne postoje one tenzije koje inače donosi takav susret.

Igramo bez opterećenja, bez ikakvog pritiska da budemo prvi, a isto je i kod njih jer bez obzira na ishod, znaju da odlaze u kvalifikacije. Naravno da ne očekujem da će se šetati po terenu, teško možeš od igrača očekivati da ne "gine" za pobjedu koja donosi prvo mjesto, no očekujem fer i poštenu igru pa neka pobjedi onaj koji pokaže više - rekao je trener Rovinja Nino Kos.

Na raspolaganju ima gotovo kompletan igrački kadar.

- Nedostaje samo Masimo Terlević kojeg nema već neko vrijeme, iako mi se i on javio i rekao da je spreman pomoći ukoliko zatreba. Deni Vidan je načet no igra, stisne zube, želi pomoći, koliko god kasnije nekoliko dana patio od bolova. To sve govori o karakteru mojih igrača, i kada tijelo ne može, srce je jače i stave se na raspolaganje. Sačuvali smo se od kartona, tako da imam slatke brige oko početnih jedanaest.

U sportskom smislu raduje ga što će protivnik biti bez najboljeg igrača.

- Ugodno me iznenadio Milivoj Simeunović. On ima tri žuta kartona i neće nam predstavljati opasnost, što me u sportskom smislu veseli. Vuče svoju momčad golovima, sama njegova prisutnost na terenu djeluje na njegove mlađe suigrače pa smatram da će nam biti znatno lakše. Ali bez njega tu je Benjamin Pajković koji je opasan i igra odlično ove sezone, a pojavio se i Dorian Osmanollaj koji igra sve više.

Bez obzira na ishod subotnjeg susreta, sezona će biti uspješna.

- Mi smo već sada odigrali fenomenalnu sezonu i prebacili broj bodova za najmanje dvadeset u odnosu na planirano, tako da ćemo je sigurno pamtiti kao izuzetno uspješnu jer smo povratnici u viši rang i nitko nije očekivao da ćemo se boriti za prvo mjesto. Ipak, bilo bi lijepo da to zaokružimo naslovom - poželio je Nino Kos.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter